Ni un dia a casa
Diumenge 17/12/2021

Aürt: cuina catalana 2.0

3 min
El xef Artur Martínez a l’Aürt, situat a l’Hotel Hilton Diagonal Mar.

Som al hall de l’Hotel Hilton de Barcelona. És un espai ampli, amb llum natural i molt més acollidor del que ens podíem imaginar. Tocant les vidrieres exteriors hi ha el restaurant Aürt, del reconegut xef Artur Martínez. El primer senyal que ens fa pensar que ens ho passarem bé és reconèixer la presència del bateria de Love of Lesbian, Uri Bonet, amb la seva dona Glòria. Els seguidors de LOL saben perfectament que l’Uri és un gran gastrònom i un gran cuiner. Seiem en una barra a prop d’ells, disposats a disfrutar del menú degustació, que està totalment preparat i emplatat davant nostre. Un concert gairebé privat.

L’Artur ens explica que la seva filosofia implica fer “alta gastronomia però molt tavernera en la posada en escena”. Nosaltres hi anem predisposats a viure un concert del millor rock’n’roll gastronòmic. El Xavi i el Marc ens cuinen, la Mara ens serveix els vins i l’Eva prepara les postres. Són part de l’equip que lidera l’Artur Martínez, un xef amb estrella Michelin que s’inspira en el producte local i reivindica la territorialitat des d’una reconeguda cuina alternativa.

El menú és equilibrat i amb una treballada harmonia nutricional. Mongetes del ganxet i bonítol; fricandó cru; porro amb gingebre; tàrtar de sípia; ostra amb api; un saborós tomàquet amb mojo vermell; la famosíssima royal de ceba; la sorprenent col amb toffee d’all; galet de tonyina morú; pilota d’escudella al pebre verd, i cabra amb camagrocs a la brasa són els plats que ha triat l’Artur per reivindicar una cuina catalana pròxima i exòtica a la vegada però amb un segell molt personal. Les postres segueixen el mateix patró de localitat: rúcula amb colrave; xirivia amb iogurt i llorer; fruit i fulla de figuera amb sèsam i moniato, cafè-cacau i oloroso. Nosaltres hi afegim la taula de formatges catalans per poder-ho tastar tot i fer de l’àpat una experiència completa. Aquest cop i, sense que serveixi de precedent, fem el maridatge proposat per la sommelier. Un gran encert!

Artur Martínez ha conviscut tota la vida al voltant del foc d’una cuina. Tot i això, no va ser fins al final de l’adolescència que va començar a flipar amb aquest món. Estudis a l’escola Joviat, cap de cuina del Festival Grec de Barcelona i una temporada a Madrid fins que va acceptar una oferta de la Universitat Autònoma per tornar a casa són algunes de les experiències prèvies a convertir-se en un xef diferent i talentós. Va ser aleshores que va decidir obrir el restaurant Capritx a Terrassa, on va obtenir una estrella Michelin l’any 2010. Set anys més tard va posar fi a aquell projecte a la recerca d’una evolució natural i necessària per al seu creixement.

El març del 2019 l’Artur Martínez i la seva banda van inaugurar el restaurant Aürt. En vuit mesos obté una merescuda estrella que reconeix l’irreverent talent d’un dels màxims valedors de la cuina catalana tradicional. Mentre fem una copa als sofàs del hall del Hilton li preguntem si espera la segona. “Més que una altra estrella, el meu desig és seguir tenint el reconeixement de la gent que en sap. Tinc equip per explotar i aprofundir el meu discurs portant-lo al límit. Vull acabar amb el convencionalisme de sèrie”, ens comenta amb un gest convincent i amb una confiança plena en la gent que l’acompanya en aquesta aventura professional i vital.

L’Artur és un tipus amb talent, carisma i lideratge que comanda una banda de meravellosos artistes que servei rere servei donen felicitat a un públic amb moltes ganes de disfrutar.

Aürt

Hilton Diagonal Mar. Passeig del Taulat 262-264, 08019 (Barcelona)

Carta: Cuina catalana d’autor

Must’: Pilota d’escudella al pebre verd

Vi: Carta de qualitat

Servei: Professional i proper‘ Hall’ d’hotel ampli, còmode i lluminós

Preu final per persona: 99 € (menú)

stats