Diumenge 06/04/2021

Moda Ferragamo repassa des del Palazzo Spini el seu llarg idil·li amb la seda

Una exposició homenatja la delicada feina artística feta per Fulvia Ferragamo a l'empresa familiar

2 min
Moda Ferragamo repassa des del Palazzo Spini el seu llarg idil·li amb la seda

El museu que la firma de moda Ferragamo té a Florència acaba d’inaugurar Seda, una exposició que vol il·lustrar el llarg procés creatiu que hi ha darrere dels mocadors de seda estampats, en què la creativitat i l’artesania industrial d’alta gamma formen una unió imparable. A través de l’extens arxiu de la casa i físicament ubicada a l’emblemàtic Palazzo Spini Feroni de Florència, Judith Clark, comissària de l’exposició, ha dissenyat un recorregut en el qual prima la forma en què s’han desenvolupat les diferents inspiracions i idees darrere de cada dibuix.

Segons expliquen des de la casa, el somni de Salvatore Ferragamo era convertir la seva empresa en una firma internacional que cobrís la totalitat de les necessitats d’una dona pel que fa a la vestimenta, cosa que inclou roba, calçat i complements. Aquesta intenció es va completar al 100% quan la seva filla Fulvia es va centrar en els accessoris de seda, que van agafar una enorme popularitat i que avui en dia són elements indissociables del seu posicionament.

Vídeo de l'exposició

La seda es va convertir llavors en un signe de distinció per a la firma italiana, que es va centrar estèticament en la naturalesa, però no només. Animals exòtics, paisatges, selves i sabanes compartien protagonisme amb l’art oriental i les pintures del segle XX. Tot aquell material, revelen des de Ferragamo, ara és un conjunt de més de mil volums reunits a l’Arxiu Salvatore Ferragamo.

Mocadors emblemàtics de la firma

L’exposició comença amb una instal·lació específica de dos artistes xinesos, Sun Yuan i Peng Yu, titulada Were creatures born celestial?, que exemplifica conceptualment com la Ruta de la Seda ha estat durant molt temps un terreny fèrtil per a trobades i intercanvis entre Orient i Occident. L’exposició està disponible en recorregut virtual gratuït a través de la seva web tant en italià com en anglès. 

stats