La teva ‘foodie’ de capçalera
Diumenge 21/01/2022

El dia sense carn

Tres llocs on no serveixen ni carn ni peix i no ho trobareu a faltar

3 min
La teva ‘foodie’ de capçalera El dia sense carn

No cal haver llegit gaire sobre nutrició per saber que tots els professionals repeteixen el mateix mantra a veure si ens entra a la closca: s’ha de menjar menys carn i de més qualitat. Per això va haver-hi la campanya Meatless Monday, en què convidaven la gent a no menjar carn un dia a la setmana. El seu objectiu no era només millorar la nostra salut, sinó que ho proposaven també per raons mediambientals. Segur que hi ha gent que pensa que els restaurants vegetarians o vegans són avorrits. Es deuen imaginar una peça insípida de seitan acompanyada d’un bròquil bullit. Per als desconfiats, aquí teniu tres propostes de llocs on no serveixen ni carn ni peix i no ho trobareu a faltar.

Gallo Santo

El primer es defineix com una cafeteria japonesa i és vegetarià amb opcions veganes. És La Branqueta, a Marià Cubí, prop de Balmes. Petit i acollidor, és tan autèntic que sembla que siguis al Japó. És de la Kei, una noia d’Osaka. Tot el menjar és casolà, també els dolços, entre els quals destaco la magdalena de te matcha i el dorayaki de Nutella. Però anem al menú de migdia, cada setmana fa tres propostes que publica a Instagram. També fa unes versions per emportar (un bento ). Us poso l’exemple del que ha tingut aquesta setmana de plats principals: hamburgueses de quinoa i llenties, o bé oden (bunyols de tofu amb tofu fregit, konjac, pastanaga i nap cuit en caldo) o bé curri de verdures amb arròs. El menú inclou beguda, sopa, acompanyaments -recomano l’albergínia- i postres. Tot per 12 euros. Com que és petitó, és millor reservar, també si voleu menjar per emportar. També perquè ella té el menjar just. Si hi vas tard, et pots trobar que d’alguna cosa ja no en queda. Tampoc és un drama, tot és bo. Una de les coses maques d’aquest lloc és que té una atmosfera molt relaxada, és un lloc en què també s’hi menja molt bé sol.

Fat Veggies

El segon restaurant és mexicà i vegà: el Gallo Santo Veg Mex & Cocktail. És a Torrent de l’Olla, a Gràcia. El menjar és boníssim i amb els còctels hi posen també la mateixa atenció. Un exercici divertit de fer és portar-hi algú i no dir-li que és vegà, en molts casos triguen molt a adonar-se’n. Els plats a més són bonics, entren per la vista. Les racions no són tan copioses com en altres mexicans, però si es tracta de sopar, a mi ja em va bé.

L’última recomanació és el vegetarià Fat Veggies. Potser coneixeu el seu germà gran, el Fat Barbies. El concepte de brasa i fum es manté intacte, però és totalment vegetal. Envinagrats, fermentats i producte de temporada. Els plats són realment sorprenents, gustosos i omplen. Fins i tot amb plats coneguts com les braves -molt recomanables- o les croquetes -ara de carxofa- la proposta és original. L’olor només d’entrar ja t’obre la gana (després caldrà ventilar l’abric, això sí, però és un preu que pagues de gust). Són molt interessants les begudes casolanes que ells mateixos embotellen. Diuen que les postres també són top, però jo vaig quedar tan tipa que no les vaig poder tastar. Per a la pròxima, que vindrà segur.

DECLARACIÓ D’INTENCIONS

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats