Info/gràfica
Diumenge03/05/2020

Petita aproximació a la pasta

Aquest aliment s’ha desenvolupat al llarg de la història en centenars de varietats i formes. Per la textura, la mida o la forma, cadascuna està indicada per a una recepta i una salsa concretes. Aquestes són algunes de les opcions que us proposem –tant envasades com casolanes–, amb les quals podem viatjar a Itàlia des dels fogons.

Pastes llargues (pasta lunga)

Amb excepció dels fusilli, aquestes pastes combinen millor amb salses a base d’oli d’oliva i tomàquet que amb salses que tinguin trossos de verdura o carn.

Cargando
No hay anuncios

Cintes (fettuce)

Absorbeixen i atrauen com cap altre les salses a base de mantega i de crema.

Cargando
No hay anuncios

Tubs

Les pastes tubulars combinen bé amb la majoria de salses.

Cargando
No hay anuncios

Formes especials

Moltes de les formes especials són ideals per a salses amb trossos de verdura o carn perquè permeten que s’adhereixin als seus nombrosos plecs i cavitats.

Cargando
No hay anuncios

Pastes farcides

És important que la quantitat i el tipus de farcit sigui adequat al tipus de pasta.

Cargando
No hay anuncios

Pasta petita

Es fan servir principalment per a sopa, però algunes serveixen per a altres tipus de receptes. Les formes de molts d’aquests tipus de pasta s’han creat per divertir els nens i ser més atractives, tot i que moltes no presenten gaires diferències de gust o textura.

Cargando
No hay anuncios

El xef us recomana

Propostes clàssiques per cada tipus de pasta

Cargando
No hay anuncios
  • Capelli d’angello. Se serveixen amb caldo
  • Spaghettini. Salses lleugeres i picants
  • Spaghetti. Combina amb pràcticament totes les salses
  • Spaghettoni. Molt usats amb combinacions de peix
  • Linguine. Salses amb marisc o pesto
  • Bucatini. Salses contundents
  • Fusilli lunghi. Salses amb trossos de carn o verdura  
  • Tagliatelle. La combinació més clàssica és amb ragú
  • Pappardelle. Salses a base de bolets o carn
  • Tonnarelli. Ideal amb cacio e pepe (formatge romà i pebre)
  • Fettuccini. Amb salses de marisc
  • Tagliolini. El més comú és servir-la amb pesto
  • Penne. Combina amb pràcticament totes les salses
  • Rigatoni. Perfecte amb salsa amatriciana (guanciale i tomàquet)
  • Tortiglioni. Salses denses com el ragú, amb bolets o albergínies  
  • Garganelli. Combina amb pràcticament totes les salses
  • Calamarata. Amb calamars
La infografia al paper de l'ARA Diumenge:
Cargando
No hay anuncios