Info/gràfica

10 plantes que no podràs matar (fàcilment)

Guia pràctica per gaudir d'un jardí ufanós que serà l'enveja de tots els veïns

i
Anna Gonçalves Cerqueira
4 min
plantes

 Set consells per a principiants en jardineria d'interior

L’elecció

És important saber quines condicions ambientals necessiten les plantes i, a partir d’aquí, valorar si l’ambient on les instal·larem és l’adequat.

La hidratació

És una de les coses més bàsiques a l’hora de tenir plantes, saber quanta aigua necessiten i amb quina freqüència. També s’han de vigilar amb els canvis de clima i veure com reaccionen.

La col·locació

Cal saber la quantitat de llum solar que necessita cada planta per potenciar-ne el creixement i evitar cremar-la.

La terra

Assegura’t que sigui de bona qualitat i adient per a la teva planta, remou cada deu dies la més superficial. Pots afegir-hi fertilitzants o vitamines que contribueixin a la millora de la salut de les plantes.

La neteja

La pols embruta les fulles i les torna opaques, de manera que absorbeixen pitjor la llum solar. Si les neteges amb un drap humitejat amb unes gotes de glicerina, impediràs que la pols s'adhereixi a les fulles.

El tall

No t’oblidis d’anar podant la planta per estimular-ne el rebrot. Un cop hagi passat la fase de creixement, pots anar tallant els capolls que no s'hagin obert, les branques i les tiges més petites, les fulles mortes, les tiges febles i les branques que hagin crescut massa.

La depuració

Tot i que no estan tan exposades com les plantes d’exterior, estigueu atents a les males herbes, insectes o plagues. Vigileu les taques a les fulles. 

Les plantes més populars

ANTURI VERMELL

Anthurium

Coneguda com a flor de l’amor per la forma de cor de les seves fulles, té un abundant floriment al llarg de l’any. Una de les seves característiques principals és la seva capacitat purificadora de l’aire.

___________________________________________________________

POTOS

Epipremnum aureum

És fàcil de cultivar i s’adapta a diferents condicions, tot i que són recomanables exposicions molt lluminoses per conservar tot el seu fullatge. És habitual col·locar-la dalt dels mobles, ja que les branques es transformen en penjolls al créixer.

___________________________________________________________

ARBRE DE JADE

Crassula ovata

De la família de les suculentes (també anomenades crasses), creix bé en diferents tipus de sòls i pot tolerar condicions de sequera. Necessita un ambient càlid i regs poc freqüents.

___________________________________________________________

MONSTERA

Monstera deliciosa

Es caracteritza per la seva grandària i per les seves fulles grans i trencades que simulen unes costelles (per això també se la coneix com a costella d’Adam). És una planta molt senzilla que es pot cultivar tant en interior com en exterior.

___________________________________________________________

ÀLOE

Aloe barbadensis miller

És una planta molt popular per la quantitat de beneficis que aporta. El gel de l’interior de les seves fulles té efectes cicatritzants i antisèptics A més, es reprodueix molt fàcilment gràcies a les petites plàntules que genera i que es poden trasplantar a un altre test.

___________________________________________________________

CRÒTON

Codiaeum variegatum pictum

Aquesta planta destaca per la varietat de colors vius de les seves fulles (des del groc i el taronja fins a tons vermellosos). Gràcies al seu port alçat (pot arribar als 90 cm d’alçada) i als seus colors singulars, és una planta d’interior molt vistosa.

___________________________________________________________

CINTA

Chlorophytum comosum

És una planta de port penjant, de fulles llargues i molt lluminoses. És fàcils de cultivar i no requereix gaire atenció. És excel·lent si voleu alguna cosa que prosperi en condicions de poca llum (només assegureu-vos que tingui prou aigua!) i també per purificar l’aire (perfecta per al bany o la cuina, ja que adora la humitat). Tot i que agraeix la llum, és recomanable no col·locar-la al sol directament per evitar cremar-li les fulles.

___________________________________________________________

BAMBÚ DE LA SORT

Dracaena sanderiana

Malgrat el seu nom, donat per les allargades tiges que poden arribar al metre, no té res a veure amb els bambús, sinó amb les dracenes. Tot i que poden sobreviure en aigua, es recomana, després d’un temps, trasplantar-les a terra pels nutrients que li aporta.

___________________________________________________________

LLENGUA DE TIGRE

Sansevieria

Planta de creixement lent (només treu de 4 a 5 fulles a l’any), perfecta pel seu baix manteniment i per la seva llarga vida. Ideal per decorar habitacions perquè no ocupa gaire espai i allibera oxigen durant la nit, de manera que purifica l’ambient.

___________________________________________________________

ESPATIFIL·LI

Spathiphyllum

És una de les poques plantes capaç de florir durant tot l’any si està en bones condicions. S’adapta a diferents temperatures i s’ha de col·locar en un lloc ben il·luminat, però sense sol directe. És fàcil de cuidar i purifica l’aire.

Infografia al paper de l'ARA Diumenge
Font: Elaboració pròpia
stats