La teva ‘foodie’ de capçalera
Diumenge 29/09/2022

Dos clàssics moderns

Dos locals que es troben al centre de Barcelona i tenen molt d’èxit

3 min
Dos clàssics moderns La teva ‘foodie’ de capçalera

Si us agrada sortir a menjar a fora, és probable que conegueu aquests dos restaurants. No són locals centenaris, però fa prou temps que fan bé les coses perquè hi hagueu passat. De tant en tant et venen al cap com un flaix i sents la necessitat de tornar a menjar aquella carbonara o aquelles croquetes. Serveixi aquest article com a recordatori.

El primer és Le Cucine Mandarosso, un italià autèntic de veritat ben a prop del Palau de la Música. Tenen una gran varietat de pasta (molt més enllà de les que acostumem a cuinar aquí) i la fan al dente, com ha de ser. També n’hi ha sense gluten. El servei, que sempre és proper i amable, explica amb tot luxe de detall els plats de la carta, que no sol ser gaire llarga. Sovint ensenyen la forma de la pasta dins el paquet si el nom no us diu res. El seu vittelo tonnato val un imperi, però també té molts adeptes la lasanya. Si us agrada endrapar pasta amb un bon ragú o a la carbonara (només amb ou, com ha de ser) aquest lloc us agradarà segur. Un altre punt fort del restaurant són les postres: crostata, cassata o deliciosos cannoli. Potser el més exitós és el tiramisú, que és boníssim. Però jo recomanaria triar altres postres italianíssimes que no trobareu a tants restaurants. De fet, si voleu assortir-vos de dolços o altres delícies italianes, just darrere el restaurant hi tenen la botiga, que es diu Emporio i hi podeu comprar al detall i encarregar els seus pastissos. Tornant al restaurant, té una estètica molt bohèmia i encantadora. Fan dinars i sopars (tot amb carta, fa temps que van treure el menú de migdia), però jo el recomanaria especialment per a un sopar romàntic o entre amics. S’hi genera sempre una atmosfera molt bonica. Les taules no són gaire grans, així que evitaria grups grans.

Anem ara cap al carrer Montcada, al Bar del Pla. És un dels llocs que tenen més solera del Born. Platillos, vins naturals i servei impecable. Pots fer un vermut, un pica-pica amb les fantàstiques croquetes, braves o anxoves de l’Escala. O tirar cap als seus plats més contundents, com el cruixent de cua de bou, el caneló de rostit o el pop amb cigrons. Tenen un plat que pot semblar exòtic però que porta anys en carta i triomfa molt, l’amanida de xampinyons amb wasabi. També hi ha amanides de temporada, ara de figues. I sempre hi trobareu un arròs, que va variant. Musclos, tàrtar de tonyina o el que es desfà a la boca de bou i foie. És un restaurant de cuina catalana moderna, on hi podeu trobar uns peus de porc fora de carta. Crec que per aquest motiu té molt d’èxit entre els turistes. Però jo soc del parer que s’han de defensar les posicions.

Dos apunts, per acabar. Primer, els dos locals es troben al centre de Barcelona i tenen molt d’èxit, així que és imprescindible anar-hi amb reserva. Segon, els preus estan en la mitjana d’aquest tipus de restaurants i són correctes, però en els últims temps el tiquet mitjà ha anat pujant a quasi tot arreu. Tingueu-ho en compte.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats