Info/gràfica
Diumenge 04/06/2021

Còctels ràpids i fàcils per a bàrmans aficionats

Agitats, barrejats, amb bombolles o sense, amb gust de despatx hollywoodenc o de platja paradisíaca, aquests són alguns dels combinats llegendaris que han resistit el pas del temps i s’han convertit en un clàssic de qualsevol celebració. T’oferim una guia amb els ingredients, les mesures i els gots més adequats per començar a experimentar amb la coctelera.

5 min
Còctels de totes mides, formes i colors per a tots els gustos

Dry Martini

El clàssic per excel·lència · Got mesclador

Remena el vermut i la ginebra amb força gel i serveix la barreja en una copa prèviament congelada. Per aconseguir la perfecció, utilitza una oliva tipus gordal.

______________________________

Gin Fizz

Un combinat refrescant · Coctelera

Posa el suc, l’almívar i la ginebra a la coctelera amb gel. Sacseja la barreja durant 15 segons i serveix el còctel en un got mitjà amb gel. Completa’l amb la soda i la llimona.

______________________________

Negroni

Ideal per obrir la gana · Directe al got

Serveix les quantitats de Campari, vermut i ginebra en un got baix i ample, afegeix-hi el gel i remena amb suavitat. Acaba-ho amb una rodanxa de taronja.

Consell: No barregis mai dins d’una coctelera elements que portin gas. El resultat pot ser explosiu!

______________________________

Old Fashioned

Per beure sense pressa · Directe al got

Col·loca el terròs de sucre al got i afegeix-hi l’angostura, l’aigua i el bourbon. Remena bé amb una cullereta de bar i afegeix tres glaçons de gel, la cirera i la taronja.

Consell: Abans de res, aromatitza el got que utilitzis fregant-hi bé la pell d’una taronja.

______________________________

Manhattan

Assaborir Nova York · Got mesclador

Col·loca l’amarg d’angostura, el vermut i el whisky al got mesclador amb gel. Remena durant 15 segons i serveix. Si la cirera pot ser en almívar, molt millor.

______________________________

Whisky Sour

El clàssic del bourbon · Coctelera

Aboca tots els ingredients a la coctelera i dissol bé el sucre amb una cullereta. Pica gel, afegeix-lo i barreja-ho tot durant 15 segons amb moviments enèrgics. Serveix el resultat en un got ample i decora-ho amb una cirera i una rodanxa de taronja.

Consell: Es pot substituir l’almívar de sucre per sucre normal, ja que sovint el tenim més a mà.

______________________________

Daiquiri

Cuba d’un glop · Coctelera

Posa tots els ingredients en una coctelera amb gel i agita-la ben fort durant 30 segons. Cola la preparació directament en copes ben fredes.

Consell: Aquesta és la versió clàssica, però també es pot preparar amb 4 maduixes, 1 plàtan, 1 tros de pinya o el suc de 2 taronges segons la fruita que escullis. La resta d’ingredients no varia.

______________________________