Còctels ràpids i fàcils per a bàrmans aficionats
Agitats, barrejats, amb bombolles o sense, amb gust de despatx hollywoodenc o de platja paradisíaca, aquests són alguns dels combinats llegendaris que han resistit el pas del temps i s’han convertit en un clàssic de qualsevol celebració. T’oferim una guia amb els ingredients, les mesures i els gots més adequats per començar a experimentar amb la coctelera.

Dry Martini
El clàssic per excel·lència · Got mesclador
Remena el vermut i la ginebra amb força gel i serveix la barreja en una copa prèviament congelada. Per aconseguir la perfecció, utilitza una oliva tipus gordal.
______________________________
Gin Fizz
Un combinat refrescant · Coctelera
Posa el suc, l’almívar i la ginebra a la coctelera amb gel. Sacseja la barreja durant 15 segons i serveix el còctel en un got mitjà amb gel. Completa’l amb la soda i la llimona.
______________________________
Negroni
Ideal per obrir la gana · Directe al got
Serveix les quantitats de Campari, vermut i ginebra en un got baix i ample, afegeix-hi el gel i remena amb suavitat. Acaba-ho amb una rodanxa de taronja.
Consell: No barregis mai dins d’una coctelera elements que portin gas. El resultat pot ser explosiu!
______________________________
Old Fashioned
Per beure sense pressa · Directe al got
Col·loca el terròs de sucre al got i afegeix-hi l’angostura, l’aigua i el bourbon. Remena bé amb una cullereta de bar i afegeix tres glaçons de gel, la cirera i la taronja.
Consell: Abans de res, aromatitza el got que utilitzis fregant-hi bé la pell d’una taronja.
______________________________
Manhattan
Assaborir Nova York · Got mesclador
Col·loca l’amarg d’angostura, el vermut i el whisky al got mesclador amb gel. Remena durant 15 segons i serveix. Si la cirera pot ser en almívar, molt millor.
______________________________
Whisky Sour
El clàssic del bourbon · Coctelera
Aboca tots els ingredients a la coctelera i dissol bé el sucre amb una cullereta. Pica gel, afegeix-lo i barreja-ho tot durant 15 segons amb moviments enèrgics. Serveix el resultat en un got ample i decora-ho amb una cirera i una rodanxa de taronja.
Consell: Es pot substituir l’almívar de sucre per sucre normal, ja que sovint el tenim més a mà.
______________________________
Daiquiri
Cuba d’un glop · Coctelera
Posa tots els ingredients en una coctelera amb gel i agita-la ben fort durant 30 segons. Cola la preparació directament en copes ben fredes.
Consell: Aquesta és la versió clàssica, però també es pot preparar amb 4 maduixes, 1 plàtan, 1 tros de pinya o el suc de 2 taronges segons la fruita que escullis. La resta d’ingredients no varia.
______________________________