Info/gràfica
Diumenge 04/06/2021

Còctels ràpids i fàcils per a bàrmans aficionats

Agitats, barrejats, amb bombolles o sense, amb gust de despatx hollywoodenc o de platja paradisíaca, aquests són alguns dels combinats llegendaris que han resistit el pas del temps i s’han convertit en un clàssic de qualsevol celebració

5 min
Còctels de totes mides, formes i colors per a tots els gustos

T’oferim una guia amb els ingredients, les mesures i els gots més adequats per començar a experimentar amb la coctelera.

Ginebra

Dry Martini

El clàssic per excel·lència · Got mesclador

Remena el vermut i la ginebra amb força gel i serveix la barreja en una copa prèviament congelada. Per aconseguir la perfecció, utilitza una oliva tipus gordal.

______

Gin Fizz

Un combinat refrescant · Coctelera

Posa el suc, l’almívar i la ginebra a la coctelera amb gel. Sacseja la barreja durant 15 segons i serveix el còctel en un got mitjà amb gel. Completa’l amb la soda i la llimona.

______

Negroni

Ideal per obrir la gana · Directe al got

Serveix les quantitats de Campari, vermut i ginebra en un got baix i ample, afegeix-hi el gel i remena amb suavitat. Acaba-ho amb una rodanxa de taronja.

Consell: No barregis mai dins d’una coctelera elements que portin gas. El resultat pot ser explosiu!

Whisky

Old Fashioned

Per beure sense pressa · Directe al got

Col·loca el terròs de sucre al got i afegeix-hi l’angostura, l’aigua i el bourbon. Remena bé amb una cullereta de bar i afegeix tres glaçons de gel, la cirera i la taronja.

Consell: Abans de res, aromatitza el got que utilitzis fregant-hi bé la pell d’una taronja.

______

Manhattan

Assaborir Nova York · Got mesclador

Col·loca l’amarg d’angostura, el vermut i el whisky al got mesclador amb gel. Remena durant 15 segons i serveix. Si la cirera pot ser en almívar, molt millor.

______

Whisky Sour

El clàssic del bourbon · Coctelera

Aboca tots els ingredients a la coctelera i dissol bé el sucre amb una cullereta. Pica gel, afegeix-lo i barreja-ho tot durant 15 segons amb moviments enèrgics. Serveix el resultat en un got ample i decora-ho amb una cirera i una rodanxa de taronja.

Consell: Es pot substituir l’almívar de sucre per sucre normal, ja que sovint el tenim més a mà.

Rom

Daiquiri

Cuba d’un glop · Coctelera

Posa tots els ingredients en una coctelera amb gel i agita-la ben fort durant 30 segons. Cola la preparació directament en copes ben fredes.

Consell: Aquesta és la versió clàssica, però també es pot preparar amb 4 maduixes, 1 plàtan, 1 tros de pinya o el suc de 2 taronges segons la fruita que escullis. La resta d’ingredients no varia.

______

Mojito

El gust del Carib · Directe al got

Posa la menta i el sucre al fons del got i tritura-ho amb un morter. Afegeix el suc de llima, el rom i la soda i barreja-ho bé amb una cullereta. Afegeix-hi gel picat i torna a remenar. Posa-hi una rodanxa de llima per rematar el combinat.

______

Pinya colada

‘If you like piña coladas & getting caught in the rain’ · Coctelera

Per preparar aquest còctel tropical aboca en una coctelera gel, el rom, la llet de coco i el suc de pinya. Agita bé 20 segons, cola la preparació en un got i decora-ho amb pinya natural i una cirereta en almívar.

Vodka

Bloody Mary

La recepta més sorprenent · Got mesclador

Aboca el suc de tomàquet i el vodka en un got mesclador. Afegeix-hi la salsa, la sal, el pebre, les gotes de tabasco i el suc de llimona. Afegeix-hi gel en abundància i remena durant 15 segons amb suavitat. Serveix el còctel en un got llarg i decora-ho amb una branca d’api.

______

Cosmopolitan

La copa més glamurosa · Coctelera

Sacseja bé tots els ingredients durant 15 segons a la coctelera amb gel i cola el resultat en una copa decorada amb llima.

______

Sex on the Beach

Per a un calorós dia d’estiu · Coctelera

Serveix tots els ingredients a la coctelera amb gel abundant i agita bé 15 segons. Serveix el còctel en un got alt amb gel i una rodanxa de taronja.

Consell: Uns dies abans, escalfa una mica de pell de taronja durant 10 segons al microones i deixa que maceri amb el vodka. Aconseguiràs un vodka infusionat amb un gust especial.

Altres tipus d'alcohol

Margarita

L’estrella del tequila · Coctelera

Deixa la copa una hora a la nevera i després humiteja la part superior amb suc de llimona i impregna-la amb sal. Agita els ingredients a la coctelera 15 segons i serveix el còctel amb gel picat.

______

Caipirinha

A ritme de ‘cachaça’ · Directe al got

Trosseja la llima i posa-la en un got baix i ample amb el sucre. Aixafa-ho bé amb un morter i afegeix la ‘cachaça’. Remena bé i deixa-ho reposar. Posa-hi molt de gel picat i remena la combinació abans de servir.

______

Bellini

El còctel més venecià · Directe al got

Pots fer aquesta recepta triturant un préssec o simplement amb suc. Només cal barrejar els dos ingredients.

Consell: Si en comptes de suc de préssec fas servir suc de taronja, el nom del còctel canvia a Mimosa.

Sense alcohol

San Francisco

El més popular · Coctelera

Agita el suc de taronja, de pinya i de llimona 15 segons en una coctelera amb gel. Serveix la barreja en una copa amb una rodanxa de taronja, un rajolí d’aigua carbonatada i unes gotes de granadina.

______

Shirley Temple

Per a tots els públics · Directe al got

Humiteja l’obertura del got amb suc de taronja i impregna-la amb una mica de sucre. Omple el got de gel i aboca-hi el refresc (‘ginger ale’ o llimonada), una mica de suc de taronja natural i el toc de granadina. Decora-ho amb una cirereta en almívar.

Consell: Una versió similar és el Roy Rogers, que es prepara igual però substituint el 'ginger ale' per un refresc de cola.

______

Shangai

Papaia i maracujà · Coctelera

Pela i talla mitja papaia a trossos petits i tritura-la en una batedora amb una mica d’aigua i el suc de taronja. Posa gel a la coctelera i sacseja bé tots els ingredients durant 20 segons. Serveix el resultat en un got llarg amb gel i una rodanxa de papaia tallada en forma de flor.

Infografia al paper de l'ARA Diumenge
Font: Elaboració pròpia
stats