Seduccions Ocasionals
Diumenge 20/02/2023

Marques de bolso (massa) poc conegudes

Entre les grans marques de luxe i les cadenes de consum massiu, floreixen petites firmes que comercialitzen peces de gran qualitat i preus pagables

3 min
Una bossa de pell de vedell de Polène

BarcelonaEn moltes ocasions, quan ens toca comprar-nos un bolso, resulta difícil saber on hem de buscar si volem trobar-ne algun de classe mitjana. Tothom té molt clars els establiments de preus assequibles on hi ha bolsos de tota mena però d'una qualitat menor. També són molt conegudes les firmes de luxe que ens venen al cap per anar a comprar un bolso caríssim que haurem de portar anys i panys perquè té un preu que excedeix en centenars d'euros el nostre pressupost. Què hi ha entremig d'aquests dos mons tan extrems? Doncs moltes marques que malauradament no són prou conegudes. Aquí us n'assenyalem algunes.

Un bolso de pell de la firma Cuirots

Aquest elegant bolso de pell i serratge és obra de la firma Cuirots. La companyia, nascuda a Vic el 1967, segueix produint a la capital d'Osona les seves col·leccions, centrades en dissenys atemporals que sobreviuen a les modes tant per la seva estètica com per la seva qualitat.

Bandolera fúcsia de la firma Olivia Mareque

Aquesta bandolera fúcsia de la firma Olivia Mareque compta amb dos elements molt habituals de la firma: un potent cromatisme i una banda feta amb cordons en contrast i mosquetons. La marca va néixer a Espanya el 2019 de la mà de dues joves graduades en ADE que adoraven la moda. La seva característica essencial és l'enorme ventall de possibilitats a l'hora de combinar els bolsos amb les bandes per portar-los penjats. No fan servir pell en cap article.

Un dels bolsos més coneguts de la firma francesa Polène

El Number One és el bolso més icònic de la firma parisenca Polène. La companyia va néixer a París el 2016 de la mà de dos germans i una germana. La seva seductora i elegant sobrietat es modela amb referents com Mariano Fortuny en ment, expliquen ells. La producció és 100% espanyola.

La 'shopping bag' Ellen de la firma catalana Brussosa

Un bolso per a qualsevol context i per a qualsevol estació de l'any és com es podria definir la shopping bag Ellen, de la firma Brussosa, que fabrica els seus dissenys artesanalment a Catalunya. Les germanes Brussosa homenatgen, amb la seva marca, les seves tietes Maria i Dolors, pioneres amb una boutique que es van arriscar a obrir totes soles a mitjans del segle XX fora de Barcelona. El seu mascaró de proa són els dissenys sense etiquetes de gènere. Tenen web però també botiga física, a la Via Augusta de Barcelona.

El model Sofía Hija de la firma Labienhecha

Una empresa formada al 100% per dones està al darrere d'aquest bolso minimalista de color sorra, anomenat Sofía Hija. El seu ampli ventall de dissenys està confeccionat completament per elles en condicions dignes al seu taller de Màlaga. Tal com expliquen, fabriquen amb pell reciclada de vaca espanyola de primera qualitat i certificada.

Bandolera Harvest en color Bordeus de la firma Mercules

Mercedes Gallego i Alejandra O'Shea van fundar el 2014 la marca Mercules, amb la seva fletxa com a element identificatiu. De producció espanyola i amb una gran varietat de models i colors, la firma aposta tant per bolsos discrets i elementals com per d'altres molts cridaners. Sempre de pell, es poden adquirir en botigues arreu d'Espanya i en línia.

Un model fet de pell de vedell de la firma Sur/Sac

El model Eleonora Tinta assenyala la predilecció per l'estil depurat i contemporani de la firma catalana Sur/Sac. Fets i dissenyats a Barcelona, els bolsos de la firma busquen sempre una estètica atemporal que no caduqui i que, per tant, contribueixi a reduir el consum. Estan presents en botigues arreu d'Espanya i també a internet.

El bolso Mini Lantern de la firma Mlouye

Una geometria perfectament executada és el principal argument de venda de la firma Mlouye, fundada a Istanbul el 2015 per la dissenyadora industrial Meb Rure. La creativitat dels seus bolsos no només és visual, sinó també en les formes, en com s'obren o com són per dins. La firma té la seva seu repartida actualment entre Turquia –on produeix– i els EUA.

stats