Info/gràfica

De Nàrnia a Wakanda: indrets que només podràs imaginar

Aquests països, continents o ciutats ficticis han deixat empremta a la cultura popular i continuen sent referents en el món del cinema i la literatura

i
Anna Gonçalves Cerqueira
5 min
Banderes Master Obertura

Nàrnia

Món fantàstic creat per C.S. Lewis a la sèrie de llibres Les cròniques de Nàrnia. Un regne màgic habitat per diverses criatures i governat per Aslan, un lleó savi i poderós.

Regne dels Xampinyons

És l’escenari principal del videojoc de Nintendo Super Mario. Habitat per una varietat de criatures, inclosos Toads, Goombas, Koopas, i governat per la princesa Peach.

Hogwarts

L’escola de màgia i bruixeria de Harry Potter, ubicada a Escòcia, també forma part de l’imaginari col·lectiu de molts joves.

Zamunda

País fictici presentat a la pel·lícula El príncep de Zamunda. És conegut per la seva riquesa i la seva monarquia hereditària.

Panem

És l’escenari de la sèrie de llibres Els jocs de la fam de Suzanne Collins. És un país postapocalíptic dividit en dotze districtes controlats per una capital opressiva.

República de Zubrowka

País fictici presentat a la pel·lícula El gran hotel Budapest, dirigida per Wes Anderson. És conegut per la seva arquitectura peculiar i el seu ambient de conte de fades.

Oz

País màgic i fantàstic creat per L. Frank Baum al llibre El màgic d’Oz. Està habitat per diverses criatures i és la llar del Màgic d’Oz.

8Genòvia

Genòvia

Petit país europeu fictici presentat a la pel·lícula The princess diaries, on la protagonista Mia Thermopolis descobreix que és una princesa i hereva al tron.

Mordor

Terra fosca i desolada al món d’El senyor dels anells. És la llar de Sauron i les forces malignes, i és l’escenari final de la Guerra de l’Anell.

Gondor

Regne fictici al món d’El senyor dels anells creat per J.R.R. Tolkien. És un dels regnes humans més poderosos i està situat a l’oest de la Terra Mitjana.

Agrabah

Ciutat fictícia de l’Orient Mitjà presentada a la pel·lícula de Disney Aladdín. És coneguda pels seus mercats vibrants i el seu palau reial.

Atlàntida

Illa llegendària esmentada a la mitologia grega com una civilització avançada que va desaparèixer sota el mar. També ha estat representada a la cultura popular com una civilització perduda tecnològicament puntera.

Molvanîa

Molvanîa, a land untouched by modern dentistry és una guia que descriu un estat postsoviètic fictici. El llibre parodia les guies de viatge, tant el llenguatge del turisme patrimonial com el llegat del colonialisme i l’imperialisme.

Alderaan

Planeta fictici a l’univers de Star Wars, llar de la princesa Leia Organa. És destruït per l’Imperi Galàctic com a mostra de poder a Star Wars: Episodi IV - Una nova esperança.

Coruscant

Planeta-ciutat a l’univers de Star Wars, conegut per ser el centre polític i cultural de la Galàxia. És la seu del Senat Galàctic i de l’Ordre Jedi.

Gotham City

En els còmics de Batman fa referència a una Nova York fantàstica, aguaitada pel mal i l’aïllament, en la qual es desenvolupen les aventures d'aquest superheroi, l’home ratpenat.

Kryptó

Planeta natal fictici de Superman a l’univers DC Comics. És conegut per la seva societat científicament avançada i la seva eventual destrucció a causa de l’explosió del nucli.

Themyscira

Illa de les Amazones a l’univers DC Comics, coneguda com a pàtria de Wonder Woman. És un lloc paradisíac habitat exclusivament per dones guerreres.

Ruritània

Originalment situat a l’Europa Central com a escenari de novel·les d’Anthony Hope, com El presoner de Zenda. Avui dia, el terme s’utilitza com a nom provisional per a un país no especificat.

Westeros

És un dels continents al món de Cançó de gel i foc creat per George R.R. Martin. Escenari principal de la sèrie de televisió Joc de trons, està dividit en diverses regions governades per diferents cases nobles.

San Teodoro

País fictici de l’Amèrica del Sud que apareix als llibres de Tintín. La primera aparició és a L'orella escapçada i la segona a Tintín i els “pícaros”. És conegut pels seus règims dictatorials i els seus conflictes polítics.

Sildàvia

És un dels molts països inventats que li agradava imaginar a Hergé i que apareix a les aventures de Tintín. Aquest lloc fusiona nombrosos estereotips de l’Europa Central i dels Balcans i apareix en 5 llibres del jove reporter belga.

Latveria

País fictici governat pel supermalvat Dr. Doom. Està ubicat a la regió del Banat, a l’Europa Central. És conegut per la seva tecnologia avançada i el seu govern autoritari.

Wakanda

Nació africana fictícia, coneguda pel superheroi Black Panther. Es tracta d’una societat avançada tecnològicament gràcies al seu subministrament de Vibranium, un metall únic al món.

Infografia al paper de l'ARA Diumenge
Font: Elaboració pròpia
stats