Dietari il·lustrat

Un Nadal per recuperar 'The office' i 'El ala oeste de la Casa Blanca', entre altres recomanacions

El que potser t'has perdut i el que segur que no et pots perdre: les recomanacions culturals i d’oci de l''Ara Diumenge'

3 min
'The office' es pot veure actualment a Amazon

La setmana que acaba, amb Thaïs Gutiérrez

Apunts sobre què hem vist, sentit, degustat i, en definitiva, viscut en els últims 7 dies.

He recuperat The Office (en la seva versió americana) perquè aquests temps pandèmics demanen una mica d’humor, i els capítols d’aquesta sèrie en van sobrats. Steve Carell construeix un personatge delirant, amb un humor passat de voltes que ens fa sentir molta vergonya aliena i ve acompanyat d’uns secundaris de luxe que acaben sent inoblidables. La trobareu a Netflix.

M’he enlluernat amb l’espectacle nadalenc Els Llums de Sant Pau, una experiència de llums i colors que es pot veure al recinte modernista de Sant Pau fins al 9 de gener. Es tracta d’un recorregut d’un quilòmetre per l’interior del recinte amb diferents punts de llum i de color, figures 3D, ambients sonors i mappings. Els làsers, el camp de llums canviant i les cortines són els tres racons top.

Una de les projeccions de l'espectacle

He après moltes coses sobre Emilia Pardo Bazán gràcies al documental produït per RTVE Emilia Pardo Bazán, inclasificable. El film fa un repàs a la vida i obra d’aquesta destacada intel·lectual, que mai ha tingut el reconeixement que es mereix i que aquest documental vol reivindicar. Escriptora, feminista, sense por a la polèmica i avançada a la seva època, el documental ens permet descobrir moltes facetes d’aquest personatge fascinant.

M’he perdut pel parc del Laberint d’Horta. No pel laberint en si -que els nens segueixen gaudint com sempre-, sinó anant més enllà, cap als templets i el pavelló neoclàssic que hi ha al capdamunt del parc i baixant cap al recorregut inferior on hi ha el canal , la petita cascada i els jocs d’aigua enmig d’una frondositat verda molt inusual en els parcs urbans.L’entrada és gratuïta cada dimecres i diumenge.

Parc del Laberint d'Horta
M’he embrutat ...

...els dits menjant un dels deliciosos i contundents entrepans de La Porca. Aquest restaurant del Poble Sec no és apte per als amants de les dietes baixes en greixos, però és ideal per regalar-se un homenatge de sabors. La carta està centrada en els productes porcins, com el nom indica, però amb combinacions sorprenents fins i tot a les postres.

La setmana que comença, amb Jordi Garrigós

Algunes de les coses que esperem no perdre’ns els pròxims 7 dies.

Recomanaré a tothom dedicar sis hores a escoltar els dos episodis que repassen les actuacions espanyoles a Eurovisió del podcast Tiempo de Culto. No us perdeu els comentaris històrics i histriònics dels participants del programa: Ángel Codón Ramos, Diana Oliver, Paco Fox i Wally Week. A banda de ser divertidíssim i recordar clàssics com Peret, i Sergio Dalma, els conductors sempre tenen alguna anècdota màgica per aportar.

Celebraré amb cava la notícia que he llegit aquesta setmana a l’ARA: la Generalitat farà una important inversió per preservar el Poble Vell de Corbera d’Ebre. Anar a visitar-lo hauria de ser obligatori per a col·legis i instituts del país: no hi ha lloc que impressioni més ni sigui tan esfereïdor com aquest. Un monument clau per a la memòria històrica de la Batalla de l’Ebre i la prova més fefaent que al feixisme no se li ha de donar ni un centímetre de marge: per allà on passa no hi creix res verd.

Repassaré els millors discos de 2021. Hora de fer balanç amb un particular podi: el retorn de Meg Duffy aka Hand Habits, que amb Fun House manté viva la seva incapacitat de fer un mal disc; l’últim àlbum de Wild Honey, Ruinas futuras, alimentant el pop d’orfebreria, i la nova proposta de Zoo, que amb Llepolies dominen el mercat nacional a plaer. I dues cançons: L’Eva i la Jana, dels andreuencs Ginestà, i Rosaline, de Sylvie.

Respiraré en veure que El ala oeste de la Casa Blanca torna a les plataformes després que Amazon Prime la retirés. Serà HBO Max la que aculli la mítica sèrie d’Aaron Sorkin, referent de totes les sèries polítiques. És el millor viatge a les entranyes de la política que mai haureu fet.

'El ala oeste de la Casa Blanca'
Creuaré...

...els dits perquè algun dia m’arribi la nova incursió autobiogràfica de Mark Lanegan, Devil in a coma, on descriu la seva experiència en contraure covid. En un avançament publicat aquesta setmana a The Guardian, el líder dels Screaming Trees narra una batalla entre la vida i la mort que passa per diverses experiències delirants, sensorials, psicodèliques i quasi profètiques. L’ha publicat l’excel·lent editorial anglesa White Rabbit.

stats