La teva ‘foodie’ de capçalera
Diumenge 28/04/2022

Oficines cuquis amb bon cafè

Dos llocs per concentrar-se, un de cosmopolita i un per fer-hi reunions d'èxit

3 min
La teva ‘foodie’ de capçalera Oficines cuquis amb bon cafè

Arriba el Primer de Maig i penso en els treballadors del segle XXI -que vol dir una persona sola amb un portàtil i una tassa de cafè- que em trobo constantment als llocs on vaig a esmorzar o berenar. Autònoms i autònomes que de tant en tant necessiteu canviar d’escenari, aquest article és per a vosaltres.

Les dues primeres propostes que us faig són ideals per abstreure’s i concentrar-se perquè emanen pau. Llocs perfectes per pensar, llegir o escriure.

Al passatge de Mercader hi trobem el Baldomero, un espai preciós i tranquil (fora de l’hora de dinar) on el personal és molt agradable, el cafè és bo i els pastissos excel·lents. Les taules de l’entrada, amb llum natural, són un bàlsam. Si després de treballar se us obre la gana, hi ha una fórmula de dinar molt bona, en què destaca la quiche de carabassa. Tenen diverses opcions vegetarianes. Com que no tot a la vida és treballar, el cap de setmana tenen un format brunch - buffet lliure que té molt d’èxit.

En la mateixa línia de llocs que generen pau interior tenim l’ Espai Joliu. Té estètica de cafeteria industrial i el primer que hi trobes són plantes, moltes plantes. I ceràmica, revistes i coses cuquis que no saps per què però les vols. Són al carrer Badajoz, al Poblenou, i tenen un espai reservat per a la gent que no porta portàtil, a més de taules i una barra (amb endolls) on s’hi poden ubicar les persones que hi van a treballar. No hi ha feina de fogons, però no us faltarà res si teniu un budell buit: tenen torrades, pastissos, granola amb iogurt i porridge.

Molt cèntric, al carrer València entre Enric Granados i Aribau, trobem el Hardware Société. Va obrir aquest gener i té la llavor a Austràlia, on una parella, la Di i en Will Keser, van obrir el primer local a Melbourne. Després en va venir un segon a París i, finalment, la parella n’ha obert un a Barcelona, on s’han traslladat. Tot aquest bagatge internacional es nota en l’espai i en la carta. És un lloc molt cosmopolita, i com a tot lloc multicultural, els portàtils formen part del paisatge. L’espai és molt bonic, però també té més moviment que els altres dos. A molta gent el brunzit els ajuda a treballar. La carta és extensa, tenen opcions sense gluten i vegetarianes i veganes. El tipus de menjar que serveixen pot cobrir totes les opcions possibles d’esmorzars. Des dels que mengen un croissant amb melmelada fins als que volen alguna cosa contundent. Són animal friendly i tenen un molt bon brunch a preus de Barcelona.

Finalment, com que no tot a la feina és mirar la pantalla del portàtil, us proposo un petit oasi per fer-hi reunions (fora de l’hora dels àpats, o sigui o al matí o a la tarda): Les Filles Cafè. Sembla mentida que aquest espai estigui enganxat a Diagonal amb Rambla Catalunya, al carrer Minerva. Té un pati preciós i agradable, bon cafè, bons dolços i està ben connectat amb metro i autobús. Sembla un jardí privat, així que generarà l’ambient idoni per arribar a bon port. Tenen coses modernes com cúrcuma latte o kombutcha, i una extensa carta si el que voleu és menjar. Que tingueu bona feina!

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats