29/04/2022

Pla radical de perfecció facial

3 min
Pla radical de perfecció facial

No deu ser casualitat que la retirada generalitzada de mascaretes hagi comportat l’aparició en mostradors i expositors d’un altre tipus de mascaretes a perfumeries i farmàcies. Es tracta de les mascaretes cosmètiques. Cremes i apòsits facials per aplicar sobre el rostre durant uns minuts per aconseguir un determinat efecte beneficiós per a la pell.

Només cal fixar-se en les infinites propietats d’aquestes màscares per entendre que es creen aspiracions cosmètiques molt per sobre de les necessitats reals. Quan comences a llegir la finalitat de cada producte, creus que ho necessites tot. “Il·luminadora retexturitzant”. No saps ni què vol dir que la pell se’t retexturitzi, però precisament per això penses que potser no has atès prou aquesta necessitat. Una altra promet una “neteja profunda’”. Això deu ser el més important abans de fer qualsevol altre pas. Però n’hi ha una que és “purificant i equilibrant”. ¿Quina millor neteja hi ha que la que purifica? Per sort, descobreixes que hi ha la “netejadora i purificant” alhora. Sembla perfecta fins que veus que hi ha la “detox”, que deu netejar a un nivell més profund. En aquest punt comences a pensar que si no has fet servir cap d’aquests productes el teu rostre deu estar fet un desastre per no haver tingut en compte abans tots aquests paràmetres cosmètics. I un cop tinguis la cara ben neta caldrà una bona hidratació. Llegeixes que hi ha la “hidratant i calmant”. Sembla una bona opció fins que veus la “hidratant i nutritiva”. No tens gaire clara la diferència, però tant se val. Deu ser el doble d’eficaç. Però aleshores descobreixes que hi ha també la “hidratant i refrescant”, una sensació que sempre és agradable. Però potser a la teva edat ja has de pensar en necessitats més específiques. Millor la “hidratant antiarrugues”. Però posats a combatre els efectes de l’edat i la gravetat també hi ha la mascareta “antiarrugues reafirmant”. Sembla l’opció definitiva tot i que et sap greu renunciar a la hidratació. Però aleshores descobreixes que hi ha la “reafirmant revitalitzant”. Qui vol renunciar a la vitalitat de la seva pell que, en el fons, és el que transmet més joventut? Però al seu costat hi ha la “màscara reafirmant efecte lífting”,que pot tenir efectes molt més radicals i notoris al teu rostre. Revisades totes les opcions, cal traçar un pla d’acció organitzat i coherent per optimitzar resultats. Per tant, agafes la màscara netejadora profunda per assegurar una bona higiene. Després la detox per garantir que, ja que t’hi poses, la neteja és màxima. Després faràs la màscara purificant i equilibrant per excel·lir en la desinfecció total. A continuació optes per la hidratant calmant per si la neteja ha sigut excessivament erosiva, complementada per la hidratant nutritiva per si de cas. Per a l’etapa de reconstrucció passes a l’antiarrugues reafirmant i encara en descobreixes una altra d’efecte lífting que, a més a més és antipol·lució, no fos cas que la contaminació dels cotxes ens espatllés l’esforç i els diners que estem invertint. Finalment cal rematar la feina amb la il·luminadora retexturitzantper, l’endemà, posar-te la il·luminadora revitalitzant.

En total, nou màscares cosmètiques que distribuiràs en tres setmanes. Dia sí, dia no. Arribes a casa i t’apliques la primera del teu pla de renovació facial, la netejadora profunda. La deixes actuar mentre mires la televisió i la retires abans d’anar a dormir. No perceps gaire el canvi, però segur que els altres sí que t’ho notaran l’endemà. Dimarts continuaràs amb la detox. Les guardaràs i tal dia farà un any. Un dia les trobaràs caducades al fons d’un calaix.

stats