Diumenge 05/10/2014

Prengui’s un Albert Serra tres dies a la setmana

Els apassionats del cinema iranià i de les pel·lícules txeques d'art i assaig estan d'enhorabona. La seva afició podria resultar beneficiosa per a la salut

Dani Arbós I Màrius Belles
2 min

ELS APASSIONATS DEL CINEMA IRANIÀ o de les pel·lícules txeques d’art i assaig estan d’enhorabona. La seva afició no només els confereix una pàtina d’intel·lectualitat que seria l’enveja a les portes dels cinemes Verdi, sinó que podria resultar beneficiosa per a la salut o, si més no, més que visionar pel·lícules d’acció sense parar. Aquesta és, almenys, la conclusió a la qual han arribat investigadors de la Universitat de Cornell, dels Estats Units, i que s’ha publicat a la revista The Journal of the American Medical Association: Internal Medicine. Els científics fa temps que han demostrat que passar-se massa hores davant del televisor és un hàbit perniciós que promou una vida sedentària i afavoreix que es consumeixi més menjar. El que l’equip del Cornell Food and Brand Lab volia determinar era si el tipus de programa que veiem influeix en la quantitat i en el tipus de menjar que piquem. Per esbrinar-ho, van seleccionar un centenar d’estudiants als quals van oferir pastanagues, raïm, galetes i xocolatines mentre estaven vint minuts davant del televisor. Un grup va veure una pel·lícula d’acció, en concret The island, amb Ewan McGregor i Scarlett Johansson; un altre grup la mateixa pel·lícula però sense so, i un tercer, un reposat programa d’entrevistes.

Els resultats van ser concloents: el subgrup que va veure la pel·lícula d’acció va consumir quasi el doble de menjar que els que es van enfrontar al programa d’entrevistes. I no només van menjar més, sinó que es van decantar pels productes més calòrics. Fins i tot els que van seguir la pel·lícula sense so van ingerir un 36% més que els que van estar pendents de les entrevistes.

Segons els investigadors, els programes estimulants, de ritme ràpid i amb molts talls de càmera, ens distreuen més i ens fan perdre la consciència de la quantitat de menjar que ingerim. Així doncs, si sou dels que no podeu evitar picar quan us escarxofeu davant del televisor, ja ho sabeu: si voleu cuidar la salut, heu de deixar a una banda la saga de Rambo i decantar-vos per una pel·lícula de l’Albert Serra. Estem segurs que no només us anirà bé per mantenir la línia, també per combatre l’insomni.

stats