Dietari il·lustrat
Diumenge 13/10/2022

El Raval que ens agrada i a tocar de l'ARA

El que potser t'has perdut i el que segur que no et pots perdre: les propostes culturals i d’oci de l''Ara Diumenge'

3 min
La Masia

La setmana que acaba, amb Thaïs Gutiérrez

Apunts sobre què hem vist, sentit, degustat i, en definitiva, viscut en els últims 7 dies.

No he pogut parar de pensar en... 

...les quiches que prepararen al Komo en Kasa, el petit negoci que hi ha a la cantonada del carrer Peu de la Creu amb Joaquín Costa. En té d’espinacs i tomàquet, de bròquil i formatge de cabra i d’albergínia i bolets, però, a més, prepara cada dia lasanya –vegetal i de carn–, així com alguns plats que val la pena tastar, com el pollastre al forn o el cuscús amb verdures.

Quiches del Komo en Kasa

He tornat a dinar al bar El Pollo, ja que des que vaig tastar les seves truites s’ha convertit en un dels meus llocs preferits del Raval, el barri que fa una setmana que ens acull amb els braços oberts. A part de truites hi trobeu cuina tradicional, sobretot del País Basc, amb un denominador comú: el producte és de primera.

He menjat un dels bagels que preparen cada dia els de l’equip de The Bagel Hood, al carrer Ferlandina. En tenen de tot tipus, de més senzills i altres de més elaborats, però per a mi no us podeu perdre el Joe Pastrami, un bagel amb pastrami, maionesa, mostassa, cogombrets i rúcula.

He curiosejat entre les lleixes de la botiga Fantastik, al carrer Joaquín Costa, un lloc no apte per als intolerants a l’horror vacui. Aquí m’hi podria passar hores mirant la gran varietat d’objectes, joguines, figuretes, articles de decoració... Tots tenen en comú un toc exòtic i kitsch.

El Fantastik

He pres un dels fantàstics còctels que preparen al Negroni, un lloc de trobada mític al carrer Joaquín Costa. Hi trobareu còctels clàssics però també propostes innovadores per a paladars més atrevits, un ambient variat i uns cambrers atents.

La setmana que comença, amb Jordi Garrigós

Algunes de les coses que esperem no perdre’ns els pròxims 7 dies.

Compraré alguna novel·la a la meva llibreria preferida de la ciutat, La Central. No sempre som conscients de la riquesa que tenim a Barcelona en l’àmbit de llibreries. N’hi ha moltes i boníssimes. A l’altura (o millor) que qualsevol gran capital mundial. En aquest sentit, La Central original i la del Raval, al carrer d’Elisabets, estan a tots els tops internacionals. Tenen un fons magnífic, un catàleg que no te l’acabes i personal de primera.

Acamparé als meus bars de capçalera del barri i que ara tinc a tocar de la nova redacció. D’una banda, un clàssic blaugrana i patriòtic, La Masia, al carrer d’Elisabets; de l’altra, un no menys mític, l’Atlanta de la rambla del Raval. Menys cocteleries atrapaforasters i més bars dels que valen la pena.

Remenaré durant totes les hores que faci falta a Fatbottom, el punt vermell del còmic underground i la il·lustració de Barcelona. Situat al carrer de la Lluna i reinstal·lat en un preciós local més gran i acollidor del que tenien anteriorment, tot just a uns metres, Fatbottom és on has d’anar a parar si vols estar al dia pel que fa a còmic independent, internacional i experimental, a més de serigrafia, il·lustració o fanzín. La casa de l’escena de còmic subterrani local: de Conxita Herrero a Mireia Ossorno, passant per Sergi Puyol o Irkus Zeberio.

Visitaré la meva botiga preferida del Raval, Petshop Skateboards, situada ben a tocar de la nova redacció de l’ARA i del Macba, al carrer de Valldonzella. És la botiga hereva de la mítica FTC Barcelona, possiblement la franquícia més emblemàtica a nivell mundial si parlem de skateboard. Amb arrels a San Francisco, va establir-se a la ciutat de la mà del patinador local Julio Arnau, fa més d’una dècada . Tot just han canviat el nom, però l’esperit de carrer i l’amor a l’skate més real es mantenen.

Passejaré pel que és un dels meus espais preferits de Barcelona. Potser fa temps era un petit secret dels locals, però ja fa anys que és de domini públic que els Jardins de Rubió i Lluch, el pati de l'Antic Hospital de la Santa Creu i la Casa de Convalescència, són un dels indrets més especials del Raval. D'acord que avui dia hi passen milers de persones, però han aconseguit mantenir cert encant de manera irreductible. Ideal fer-hi una cervesa abans d'entrar a La Perla 29.

stats