Ni un dia a casa
Diumenge 19/08/2022

Restaurant Yukai, nits amables i de qualitat

Una oferta diferent i única a l'Alt Empordà

2 min
En Víctor i el Valentí a la terrassa del restaurant abans de començar el servei.

Catorze anys regentant un petit bar al cap de Creus bé mereixen un descans. Valentí Garcia Faixó és un paio tranquil i afable amb necessitat de fer les coses bé. És de Cadaqués, i quan va donar per finalitzada la seva estada al punt més oriental de la península Ibèrica va decidir iniciar un projecte més tranquil. Havia de ser en un poble amb costa i a prop de casa.

Tenint en compte les reduïdes opcions, es va decantar pel Port de la Selva i va encertar de ple tant la ubicació –el seu restaurant és al bell mig de la cèntrica plaça del Dr. Oriol, a pocs metres de la platja– com la proposta gastronòmica, una oferta diferent i única al poble.

Definiríem la cuina del Yukai amb epítets com amable, valenta, divertida, fresca, acurada i de bona qualitat. Una proposta molt encertada resultat d’una molt bona combinació de cuina japonesa i mediterrània.

Ens deixem guiar pel Valentí. De primer unes beines de soja (edamames) saltejades amb oli i pebre vermell de la Vera fumat i sal Maldon. Un plat senzill amb un toc picant molt agradable que ens anima l’inici del sopar. Seguim amb unes gyoza de carn fregides amb salsa agredolça; uns rotlles farcits de galta de porc i ceps amb salsa de foie i Pedro Ximenez (harumaki) i nigiris de peix mantega amb tòfona.

de peix mantega amb tòfona. El Valentí, que també és el responsable de la carta del vi, ens recomana l’Encanteri del Celler Massís de l’Albera, carinyena negre, garnatxa i syrah. Un vi de la zona produït per un jove amb talent que treballa molt bé un producte ideal per al menjar que estem tastant.

Els segons són molt gratificants: tàrtar mixt de salmó i tonyina amb alvocat, alga wakame i salsa kimchi; tataki de vaca madurada 40 dies amb maionesa d’all negre i el costellam de porc ibèric cuinat a baixa temperatura amb salsa hoisin. Les postres serveixen per rematar un sopar original i saborós, i ens decantem pel coulant d’avellana, el xuixo cruixent i uns taps de Cadaqués.

Mentre esperem que el Valentí reculli la terrassa i acomiadi el darrer client, acabem els últims glops davant d’una mar plana i d’un silenci agradable. El Yukai, ara a l’estiu, només obre als vespres. No ha pogut trobar un ajudant de cuina que acompanyi la qualitat del xef Víctor Gómez i, per aquest motiu, juntament amb la calor desmesurada que estem patint, el Valentí va decidir d’obrir només per sopar.

És l’hora de conversar sense pressa, de valorar els cinc anys d’existència amb una pandèmia pel mig, però bàsicament per contrastar si l’aventura al Port de la Selva el satisfà. “Vam proposar una oferta que no hi havia al Port. Hem aconseguit una bona clientela. Ens ve gent de fora (Cadaqués, Llançà, Peralada, Figueres...). Simplement som una gent que ve a treballar perquè els clients gaudeixin amb el menjar que els servim. Si a la gent li agrada i s’ho passa bé nosaltres estem més que satisfets”. Nosaltres en donem fe. Si voleu gaudir d’un sopar amable i de qualitat en un poble tranquil i meravellós, el Yukai del Port de la Selva és el vostre destí.

Yukai

Plaça del Doctor Oriol, 47 (El Port de la Selva)

Carta: cuina japonesa i mediterrània

Must: tataki de vaca madurada 40 dies amb maionesa d’all negre

Vi: carta amb vins de proximitat

Servei: eficient i proper

Local: terrassa a prop del mar

Preu final per persona: 50 €

stats