Ara Tu16/12/2012

10 caves per celebrar les festes

Trinitat Gilbert

1) Agustí Torelló Mata. Brut Nature Gran Reserva

Tot el que fa aquest celler de Sant Sadurní és extraordinari. Treballa els macabeus amb màxima destresa. El Gran Reserva és un dels seus caves més coneguts, ple dels grans detalls que conformen un escumós. I si encara en voleu més, intenteu trobar el mític cava Kripta del mateix celler. La mateixa forma de l'ampolla ja és sorprenent, perquè té forma d'àmfora. PVP: 13 €

2) Alta Alella. Privat Evolució Chardonnay

Cargando
No hay anuncios

Aquest chardonnay és ampli i voluminós, i conserva molta frescor. Un vi plaent però potent, un escumós molt gormand. Si us agraden els caves amb notes d'evolució com ara tocs de torrats i de pastisseria, busqueu el seu altre cava, el Privat Opus Evolutium.

PVP: 12,95 €

Cargando
No hay anuncios

3) Jaume Codorniu Gran Reserva

Aquest és el cava de prestigi de Codorniu, un dels més coneguts i més apreciats, perquè aquest gran celler hi demostra tot el seu potencial. Les varietats chardonnay i pinot noir hi aporten amplitud i el fan ser molt gustós. PVP: 25 €

Cargando
No hay anuncios

4) Freixenet. Reserva Real

Freixenet sempre ha cuidat molt la Reserva Real. Aquestes ampolles s'elaboren amb el màxim rigor i reflecteixen els més de 100 anys d'experiència d'aquestes caves líders del sector. PVP: 25 €

Cargando
No hay anuncios

5) Gramona. Argent

Un cava luxuriós. Si el que voleu es quedar bé, podeu buscar una de les menys de 12.000 ampolles que es produeixen cada any. Ampli, voluminós i amb una bombolla molt fina. Per cert, encara que no es el més important, l'ampolla i l'embolcall són bellíssims! PVP: 25 €

Cargando
No hay anuncios

6) Jané Ventura. Reserva de la música

Aquest és un cava fet de les varietats tradicionals, macabeu, parellada i xarel·lo. Us funcionarà sobretot per a l'aperitiu. El seu perfil fresc, viu i extremadament agradable convencerà tots els vostres convidats. Ah!, i no us oblideu d'acompanyar-lo amb bona música! Les dues disciplines són un llenguatge universal, que acosten persones i cultures. A més, els fan al Vendrell, terra natal del músic Pau Casals. PVP: 9 €

Cargando
No hay anuncios

7) Raventós i Blanc. Magnum Manel Raventós

Si teniu l'oportunitat de tastar una anyada antiga d'aquest cava (del 2003, per exemple), quedareu impressionats. Si no, no passa res, perquè la qualitat d'aquest escumós es pot equiparar amb qualsevol dels grans vins dels nostres veïns de la Xampanya. PVP: 64 €

Cargando
No hay anuncios

8) Llopart. Ex Vite

Llopart és una de les cases més respectades en el món del cava. Les seves llargues criances, el remuage manual (un dels processos del cava per remoure els pòsits) i l'estil profund i potent dels seus caves són una garantia d'èxit. El cava Ex Vite és el seu vi més antic, d'estil delicat i amb una bombolla finíssima. PVP: 38 €

Cargando
No hay anuncios

9) Recaredo. Reserva particular

Recaredo ha estat sinònim dels millors caves ja des del 1924, l'any de la seva fundació. Si ja n'heu tastat, segur que encara recordeu la seva potència i la seva profunditat. Un cava que conjunta la màxima sinceritat i la millor qualitat. PVP: 52 €

10) Vallformosa. Col·lecció brut

Des del 1865 el cava de Vallformosa ha estat molt apreciat i molt conegut. Aquest cava té una mica de tot. Records de fruita blanca, de rebosteria i un punt balsàmic refrescant. De ben segur que agradarà a tothom, ja que estem davant d'un cava molt agradable. PVP: 8,99 €

Els vins escumosos tenen connotacions que no té cap altra beguda. Quines? El glamur, la festa, els aperitius, les postres, el temps lliure, els brindis, els aniversaris. Segurament hi ajuda el carbònic, que és el component extra que té un cava respecte d'un vi. Les famoses bombolles donen vivesa a la beguda i al mateix temps ens acosten al luxe tan sols abocar-la a la copa. Encara hi ha més factors. Hi ha molt pocs aliments que no combinin amb el cava, és a dir, que és ideal per a tot. Carn, peix, amanides, aperitius. I, sobretot, va de meravella tot sol.

El sommelier Ferran Centelles, cofundador de la web de recomanacions personalitzades www.wineissocial.com i també d'Outlook Wine (www.outlookwine.com), ens fa una tria de deu caves. "Escollir-ne deu és molt difícil, perquè els escumosos catalans estan molt allunyats d'antics complexos. Tot al contrari, estan al capdavant de la producció de bombolles de màxima qualitat a tot el món", explica Centelles, que va ser sommelier del restaurant El Bulli del 2000 al 2011. Els deu caves d'aquesta tria hi han de ser, "però no hi apareixen tots el que caldria". Si fos per ell, la tria de caves seria infinita.