GASTRONOMIA
Ara Tu15/07/2012

La recepta de Valentí Mongay: sardines amb meló

Restaurat La Salseta, a Sitges

........................................................

Ingredients

Cargando
No hay anuncios

Per a sis persones:

12 sardines

Cargando
No hay anuncios

500 ml d'aigua

50 g de sal

Cargando
No hay anuncios

500 ml de vinagre de vi negre

1 meló

Cargando
No hay anuncios

Per a la vinagreta:

200 g de fruites del bosc variades

Cargando
No hay anuncios

1 dl d'oli d'oliva verge d'arbequina

0,5 dl de vinagre Forum

Cargando
No hay anuncios

Elaboració

Filetegeu les sardines sense deixar-hi cap espina. Feu una barreja amb la sal, el vinagre i l'aigua. Submergiu els filets de sardina en aquesta barreja líquida durant cinc hores. Escorreu les sardines i reserveu-les cobertes d'oli.

Cargando
No hay anuncios

Peleu el meló, traieu-ne les llavors i feu rectangles de la llargada dels filets i d'un gruix d'1,5 cm.

Utilitzeu la part més dolça del meló perquè el contrast amb el vinagre de les sardines sigui més gran.

Cargando
No hay anuncios

Tritureu les fruites del bosc amb el vinagre. Afegiu-hi l'oli i barregeu-ho una mica, sense emulsionar.

Emplatat

Poseu els rectangles de meló al fons del plat i a sobre de cada rectangle, un filet.

Decoreu amb la vinagreta de fruites del bosc.