Ara Tu04/05/2014

Rossejat de galeres

El xef Oriol Ivern, del Restaurant Hisop, comparteix amb els lectors de l’ Ara Tu la recepta del plat que ha elaborat especialment per a la Ruta del Cereal Bio.

Ingredients (per a quatre persones)

  • 1 filet de lluerna (de ½ kilo)
  • 1 manat d’espàrrecs de marge
Cargando
No hay anuncios
  • 350 g d’arròs
  • ½ kg de galeres
  • 1 ou
Cargando
No hay anuncios
  • ¼ de litre d’oli d’oliva

Pas 1. Preparació del fumet de peix

  • Espines de peix
Cargando
No hay anuncios
  • Tomàquet
  • Ceba
  • All
Cargando
No hay anuncios
  • Nyora

El primer pas és preparar un fumet vermell de peix. Caldrà bullir espines de peix, tomàquet, ceba, all i nyora durant un total de 45 minuts. Abans de bullir-ho, sofregiu-ho tot durant uns minuts. Quan el fumet estigui fet, refresqueu-lo amb les galeres. És a dir: sofregiu les galeres i, quan ja estiguin llestes, afegiu-les al fumet que ja tindreu bullit i colat.

Un cop refrescat el fumet (amb les galeres afegides), coeu-lo altra vegada durant 10 minuts. Després passeu-lo per la batedora un moment i torneu-lo a colar.

Cargando
No hay anuncios

Pas 2. Preparació de l’arròs

Amb el fumet fet, sofregiu l’arròs en una paellera. Amb això, creareu una pel·lícula d’oli al voltant del gra perquè guardi la fermesa. Després afegiu-hi el fumet, i deixeu-lo coure durant uns 18 minuts. El final de la cocció de l’arròs es fa al forn, que haurà d’estar prèviament encès a 190º. Fornegeu-lo durant uns quatre o cinc minuts.

Pas 3. Creació de l’emulsió o maionesa d’espàrrecs

Cargando
No hay anuncios

Trieu els espàrrecs: és a dir, separeu la part dels espàrrecs que no es pot menjar. Després escaldeu els espàrrecs amb aigua bullint i sal. Refredeu-los després amb gel.

Reserveu les puntes dels espàrrecs i, amb el cos de l’espàrrec, feu la maionesa juntament amb l’ou i l’oli d’oliva.

Pas 4. Cuinar el peix

Cargando
No hay anuncios

Coeu el peix amb la pell que toqui la planxa. Un cop la pell està cruixent, gireu-lo. Llavors serà el moment d’afegir a la paella on coeu el peix una mica del caldo de galeres que tindreu preparat. Amb el caldo s’acabarà de fer el peix.

Presentació

A l’hora de servir, poseu primer l’arròs al plat. Després, en un cantó, el peix amb les puntes dels espàrrecs que teníeu reservades al damunt. I, a l’altre cantó, la maionesa d’espàrrecs.