Sopa de marisc amb favetes, pèsols llàgrima i popets
Ingredients
3 l d'aigua mineral
500 g d'escamarlans (dels petits)
500 g de galeres
500 g de peix de sopa
2 cebes
1 porro
4 tomàquets madurs
1 cabeça d'alls
200 g d'oli verge
120 g de popets
200 g de favetes sense clova
200 g de pèsols llàgrima frescos
1 cullerada de porradell picat
12 llesques petites de pa torrat
Elaboració
1. Daureu en una cassola amb l'oli els escamarlans i les galeres. Retireu-ho i, en el mateix oli, sofregiu l'all sencer, després la ceba i el porro a la juliana, i quan estigui tot ben sofregit, el tomàquet a rodanxes fines.
2. Deixeu confitar bé el sofregit i torneu-hi a afegir el marisc. Barregeu-ho tot plegat mentre n'aixafeu els caps. Afegiu-hi l'aigua freda. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi el peix de sopa i tapeu-ho. Abaixeu al mínim el foc perquè no bulli.
3. Deixeu-ho coure 20 minuts i coleu-ho, primer per un colador xinès i després per un colador de tela.
4. Reduïu el brou resultant a la meitat per concentrar-ne el gust.
5. Escaldeu les favetes 10 segons en aigua bullint i refredeu-les en aigua amb gel.
6. Amaniu els pèsols llàgrima i les favetes amb oli i sal.
7. Netegeu els popets i saltegeu-los a foc viu durant 1 minut.
Empolvoreu-los amb porradell picat.
Emplatat
Al fons del plat, col·loqueu-hi les faves, el pèsols i els popets. Poseu-hi les torrades a trossos i decoreu-ho amb flors i fulles fresques.
Poseu la sopa ben calenta en una gerra i serviu-la ja a taula.
www.saucrestaurant.com