Ara Tu03/02/2013

Sopa de marisc amb favetes, pèsols llàgrima i popets

Receptes de Xavier Franco

Sopa de marisc amb favetes, pèsols llàgrima i popets

Ingredients

3 l d'aigua mineral

500 g d'escamarlans (dels petits)

Cargando
No hay anuncios

500 g de galeres

500 g de peix de sopa

2 cebes

Cargando
No hay anuncios

1 porro

4 tomàquets madurs

1 cabeça d'alls

Cargando
No hay anuncios

200 g d'oli verge

120 g de popets

200 g de favetes sense clova

Cargando
No hay anuncios

200 g de pèsols llàgrima frescos

1 cullerada de porradell picat

12 llesques petites de pa torrat

Cargando
No hay anuncios

Elaboració

1. Daureu en una cassola amb l'oli els escamarlans i les galeres. Retireu-ho i, en el mateix oli, sofregiu l'all sencer, després la ceba i el porro a la juliana, i quan estigui tot ben sofregit, el tomàquet a rodanxes fines.

2. Deixeu confitar bé el sofregit i torneu-hi a afegir el marisc. Barregeu-ho tot plegat mentre n'aixafeu els caps. Afegiu-hi l'aigua freda. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi el peix de sopa i tapeu-ho. Abaixeu al mínim el foc perquè no bulli.

Cargando
No hay anuncios

3. Deixeu-ho coure 20 minuts i coleu-ho, primer per un colador xinès i després per un colador de tela.

4. Reduïu el brou resultant a la meitat per concentrar-ne el gust.

5. Escaldeu les favetes 10 segons en aigua bullint i refredeu-les en aigua amb gel.

Cargando
No hay anuncios

6. Amaniu els pèsols llàgrima i les favetes amb oli i sal.

7. Netegeu els popets i saltegeu-los a foc viu durant 1 minut.

Empolvoreu-los amb porradell picat.

Cargando
No hay anuncios

Emplatat

Al fons del plat, col·loqueu-hi les faves, el pèsols i els popets. Poseu-hi les torrades a trossos i decoreu-ho amb flors i fulles fresques.

Poseu la sopa ben calenta en una gerra i serviu-la ja a taula.

www.saucrestaurant.com