Ni un dia a casa
Diumenge 10/03/2022

Brugarol: un geni universal

3 min
Angelo Scirocco preparant un tataki de tonyina a la cuina del Brugarol.

Angelo Scirocco va néixer a Sud-àfrica, té sang italiana i portuguesa, no entén la vida sense la cultura asiàtica i ara viu i treballa a Catalunya. Una barreja multicultural que l’ha enriquit de forma evident i l’ha fet créixer com a persona i com a professional. Ell és el responsable de cuina i cervell del projecte que Brugarol, una empresa familiar de Palamós, ha desenvolupat a Barcelona amb dos restaurants: el Brugarol X (obert al setembre al carrer Còrsega) i el Brugarol Restaurant, situat al Barri Gòtic des de fa més temps. Dues joies gastronòmiques on l’Angelo ofereix la seva proposta fusionant el producte català, de proximitat, amb la cuina asiàtica. Aquest jove xef sud-africà, que ja ha rebut diversos premis que reconeixen el seu incontestable talent, va venir a Catalunya convidat per la Victòria, propietària de Brugarol, i es va posar a treballar sis mesos a la finca Bell-lloc, de l’empresa. Temps suficient per detectar el potencial de l’empresa (productora de vi, oli i més productes) i tenir clar que podien explotar-lo a Barcelona.

Si l’Angelo és el cervell de Brugarol a la ciutat, la Paola és el cor del projecte. Paola Vargas és colombiana, porta 21 anys a Barcelona i la vida li va canviar quan treballava en un bar de la plaça del Pi, on va passar de servir-li una canya a l’Angelo a convertir-se en la seva mà dreta. Ella coneix el negoci i la seva història a la perfecció, sap tots els detalls del que es fa a la cuina perquè ho ha tastat tot, i això li permet exhibir-se en el tracte amb els clients: explicant cada plat amb una precisió admirable i una passió hipnòtica. “Sento molt meu aquest projecte”, explica. Fins al punt que entre rialles reconeix que un amic li va preguntar com estava, després de molt temps, i ella va respondre: “M’he casat i tinc dos fills”, referint-se als dos restaurants Brugarol, que al final li exigeixen tot el compromís, atenció i dedicació.

Escollim el menú degustació (40 €) per poder tastar tota la cuina de l’Angelo, que està de vacances però té el Thiago com a deixeble. L’espai amb cuina oberta del Brugarol X és molt elegant i es gaudeix encara més veient com treballa l’equip mentre es degusten els plats, que són una meravella. Demanem un trident d’ostres i unes navalles per obrir boca, però de seguida engeguem el menú amb un sashimi de corball acompanyat d’una salsa vietnamita espectacular. Seguim amb tonyina vermella amb verdures de quilòmetre zero, “de la granja a la taula”, diu la Paola. Certament, la tonyina es desfà a la boca i la combinació amb les verdures és perfecta. Toca la torrada amb tàrtar de vedella Black Angus de Girona, una altra delícia que per desgràcia es menja amb dues mossegades. I el menú cada vegada puja més de nivell: millora exponencialment amb el flam de tòfona, les gyozes de sèpia de Sant Carles de la Ràpita, la dorada amb salsa de mel i pebre asiàtic i el magret d’ànec del final, que és senzillament per aixecar-se i aplaudir. Tanquem un menú molt complet amb el punt dolç de l’espuma de miso i caramel mentre escurem les últimes gotes de l’ampolla del Brugarol criança.

La Paola s’asseu una estona amb nosaltres i de seguida ens contagiem de la felicitat que transmet: “A la nostra carta tot té un sentit i és molt bonic veure com treballen tots junts a la cuina”, explica després del servei. Està encantada amb la seva feina, i per l’Angelo sent “una barreja d’enveja i admiració”. El defineix com un geni, i després de tastar la seva cuina no podem estar-hi més d’acord. Un talent que s’ha impregnat de cultures molt diverses i això ha fet de l’Angelo un geni universal.

Carrer Còrsega, 231 Barcelona
  • Cuina De proximitat amb influència asiàtica
  • 'Must' Gyozes de sèpia de Sant Carles de la Ràpita
  • Vi Del celler Brugarol
  • Servei Proper i professional
  • Local Taverna elegant amb cuina oberta
  • Preu final per persona 55 € amb vi
stats