Ni un dia a casa
Diumenge 25/11/2021

La Cua Curta, ‘fondues’ amb tradició

2 min
L’Adrià i la seva dona, Ines, amb una fondue de formatge.

L’ any 1979 els avis de l’Adrià Nieto es van instal·lar al Born per parir un restaurant pioner. Els seus viatges a Suïssa els van convèncer que Barcelona necessitava un restaurant on la fondue fos el plat estrella. Així és com neix La Cua Curta, un local especialitzat en fondues, formatges i patés.

Després dels avis van venir els pares i ara fa cinc anys l’Adrià i la seva dona, Inés Müller, van agafar el relleu per liderar un dels restaurants icònics de la ciutat mantenint-ne l’essència però alhora incorporant-hi noves propostes per acompanyar la carta tradicional. I tot això ho han fet sense oblidar d’on venen i com han arribat fins aquí.

Històricament La Cua Curta només servia sopars, però per poder tirar endavant després de la pandèmia han afegit el servei de dinar i el Cheese Cube, una proposta per gaudir de les fondues a casa.

Nosaltres ho aprofitem per anar-hi a dinar. El dia acompanya, fa sol i sembla que de mica en mica els carrers del Born van recuperant aquella vitalitat a què ens tenien acostumats abans del covid-19. Fem una cervesa per treure la set i per iniciar el ritual de lectura de la carta, així molt més plaent.

És evident que hem de tastar la fondue, però quina? Hi ha la fondue clàssica amb formatge emmental i gruyère; la fondue clàssica amb un toc diferent (sobrassada de Menorca, bolets, oli de tòfona, fruits vermells, tomàquet i ceba i pernil ibèric), i la fondue clàssica afegint-hi un formatge més (gorgonzola, taleggio, camembert, rocafort, roncal, blau...). Nosaltres som tan innovadors que fem la fondue clàssica tal com marca la tradició. Estem convençuts que qualsevol tria hauria sigut bona, però estem molt contents amb la nostra.

Com a preàmbul de la fondue demanem un carpaccio de vedella de Girona, amb parmesà, ruca i vinagreta de pebre fresc i un parell de patés. Tornem a encertar-la. Els patés de La Cua Curta són casolans, els fan amb fetge de pollastre, saltejats amb vi i cebeta tal com els feia l’àvia Carme, ens explica l’Adrià. Les postres també son destacables. Compartim la clàssica de formatge, la llimona de la iaia i un gelat de formatge fresc i gerds.

La carta de vins no és extensa, però està ben compensada i amb preus per a totes les butxaques. Nosaltres demanem Les Cousins L’Inconsient, un Priorat molt assequible elaborat amb les varietats carinyena, garnatxa, cabernet sauvignon, merlot i syrah.

Arribada l’hora del gintònic i de satisfer el compte parlem amb l’Adrià. El primer que fem és felicitar-lo per la futura paternitat. “És una nena i es dirà Àlex en homenatge al meu pare”. Parlem del relleu generacional que es va produir ara fa cinc anys: “Estem molt contents d’agafar el testimoni dels meus pares i fer funcionar un negoci propi. La gent ve expressament a menjar fondue. El 90% del públic és d’aquí, tot i que estem ubicats al Born”. Podem donar fe de la bona salut de La Cua Curta, més de 20.000 fondues a l’any i el reconeixement de la clientela els avalen.

La Cua Curta

Carrer de la Carassa, s/n, 08003 Barcelona

Carta: Especialitzat en ‘fondues’ i patés

Must’: : ‘Fondue’ clàssica amb formatge emmental i gruyère

Vi: Carta compensada a bon preu

Servei: Atent i personal

Local: Íntim i acollidor

Preu final per persona: 40 € (carta)

stats