La teva ‘foodie’ de capçalera
Diumenge 09/03/2022

Cuina al mercat

2 min
La teva ‘foodie’ de capçalera Cuina al mercat

Que un restaurant es descrigui a si mateix com a “cuina de mercat” sol ser una bona notícia, però hi ha una cosa encara més de mercat: la cuina dins el mercat, on s’acostuma a menjar molt i molt bé. Avui tres llocs on pots anar a dinar amb el carro de la compra.

Al Mercat del Ninot hi ha una parada molt original: La Bikineria. El nom ho diu tot, perquè estan especialitzats a fer biquinis. Però no us imagineu que serveixen el mediocre de pernil dolç de procedència dubtosa i tranchete, al contrari, en serveixen de gurmets.Us en dono exemples: el de pastrami, formatge cheddar, espinacs frescos, ceba fregida i mostassa de mel. O bé el de pollastre a l’ast, formatge gouda i allioli suau de poma al forn. O bé el de sobrassada artesana, formatge de Maó, mel de romaní, pinyons i herbes. També tenen el clàssic, un de vegà i el dolç de Nuttela i gerds. A banda, hi ha el biquini efímer, una combinació que van canviant cada tres o quatre setmanes perquè sempre hi hagi sorpreses. Si us agraden molt i us els voleu emportar cap a casa, els preparen envasats al buit sense coure. A casa només cal posar una mica de mantega en una paella i fer volta i volta fins que queden daurats i el formatge es fon. Gràcies a l’èxit de la parada al mercat, que va aixecar la persiana el 2018, han obert un local al carrer Muntaner, 568.

El Pinotxo bar, a la Boqueria, és història viva de la ciutat. És un d’aquells llocs que cal visitar abans que el Joan (o Juanito, o directament el Pinotxo), l’ànima de la festa, es jubili. Fa més de 70 anys que serveix cuina de xup-xup, que tant pot servir per fer un esmorzar de forquilla (d’aquells que veig fer a grups de jubilats i que em fan pensar que de gran vull ser com ells) com per dinar. Fesols de Santa Pau amb xipirons, capipota o, els meus preferits, cigrons amb botifarra. Si està ple, val la pena esperar per haver anat a aquest lloc carismàtic i deliciós. Ja veureu que van per feina, el servei sol ser ràpid i diligent. Sovint ens queixem, segons el meu punt de vista amb raó, que el turisme ens ha guanyat massa espais de la ciutat, però no podem fer el préssec i deixar de visitar (o descobrir) llocs tan autèntics com el Pinotxo.

Per acabar, anem a El tast de Joan Noi, al Mercat de la Llibertat. Es tracta d’una parada de peix que s’allarga i de cop es reconverteix, hi apareixen unes taules altes i uns tamborets i esdevé una fantàstica barra on cuinen al moment el producte fresquíssim que tenen a la parada. Tonyina (que fan amb soja i salsa d’ametlles), cloïsses, musclos, gambes, ostres, escamarlans, vieires, sardines, calamars... Tu tries i t’ho cuinen al moment. És un lloc fantàstic per gaudir del brogit del mercat, amb una copa de cava mentre t’atipes. Per les característiques de l’espai, això sí, és per fer-hi àpats ràpids i en grups petits.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats