La teva ‘foodie’ de capçalera

Sorpreses et dona la vida

Dos restaurants originals que superen les expectatives

De vegades vas a un lloc amb una idea preconcebuda del que trobaràs i el que acaba sent no hi té res a veure. Avui, dos restaurants on m’ha passat això, en positiu. No són el que semblen, són encara millors. El primer és una barreja d’èxit i el segon un xinès amb molta màgia. Som-hi.

D’un restaurant que es diu Arigato (que vol dir gràcies en japonès) pensarem que és un restaurant, lògicament, japonès. M’havien dit que era molt bo, i jo cap allà. Heus aquí que porten la carta i hi trobem tacos, aguachile, enchiladas... Venen a atendre’ns i ràpidament ens expliquen que la carta és una fusió entre menjar mexicà i menjar japonès. El resultat és sublim. Us poso exemples: aguachile de vieira amb crema d’alvocat amb kizami wasabi, cogombre, yuzu i tortas de blat de moro. Tan tan udon de porc ibèric estofat amb miso i sèsam. Coliflor rostida amb salsa de tamarinde i iogurt, pinyons, panses i ceba confitada. També tenen una versió de chilaquiles amb kimichi i un dels millors okonomiyaki que he menjat mai, molt més lleuger que altres que he tastat (porta carbassó, carbassa, xiitake, col, ceba, maionesa de yuzu, katsuobushi i la típica salsa del plat). Tot boníssim, amb diverses opcions vegetarianes i amb el punt picant just que genera addicció. Una de les coses que m’havien dit d’aquest lloc és que destacava per les postres, i especialment els gelats. Ho confirmo, s’ha de deixar un racó. De fet, si hi passeu per davant, podeu entrar a comprar un gelat i marxar. Són artesans, els fan ells. En tenen amb base de llet, vegans i sorbets. Més enllà dels gelats, a nosaltres ens van causar furor el flam de dolç de llet i crispetes i el pastís de matcha fet amb xocolata blanca i fruits vermells. Si en voleu un de lleuger, el de mango i coco amb tapioca passa com res. Trobareu l’Arigato al carrer Roger de Llúria número 114.

Cargando
No hay anuncios

La segona sorpresa és un restaurant xinès únic tant pel que fa a la gastronomia com pel seu propietari. Anem a pams: es diu Restaurant Río Dragón. Quan hi entreu veureu que hi ha passat tothom, ja que les parets estan plenes de fotos. Sempre em pregunto quants cops hi surt Santiago Segura; clarament és un client habitual. Quan arribi l’hora de demanar deixeu-vos aconsellar, però ja us avanço alguns highlights : tallarines manxúria (la pasta està feta a mà i n’heu de demanar tant sí com no), el rotlle especial amb carn i verdures (no és com l’imagineu, és gros i ve tallat en rodanxes), arròs torrat (aquest és curiós perquè és cruixent i molt diferent) i el puré de patates amb carn i bolets. La carta és extensa, així que amb gana no us hi quedareu. Aquest local, però, no es pot separar del carisme del seu propietari, el Gang Li, que, a part de restaurador, és també mag. I els àpats allà sempre acaben amb algun truc. Us estic veient arrufar el nas. Jo tampoc soc hiperfan de la màgia, però creieu-me que és molt divertit i molt farandulero. Ideal per anar-hi amb amics o en família. El trobareu al carrer de l’Oblit, al Guinardó.

Cargando
No hay anuncios

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.