La teva ‘foodie’ de capçalera
Diumenge 11/02/2022

L’Atlàntic a Barcelona: recomanacions contra la 'morriña' i la 'saudade'

En poc més d’un any han obert dos restaurants que ens porten el millor de Galícia i Portugal a prop de casa

3 min
La teva ‘foodie’ de capçalera L’Atlàntic a Barcelona

Estem d’enhorabona perquè en poc més d’un any han obert dos restaurants que ens porten el millor de Galícia i Portugal a prop de casa. A banda, també hi ha comerços que venen productes importats per als que viuen instal·lats entre la morriña i la saudade.

Bé, precisament a la novíssima i acabada d’estrenar Tasca Saudade n’hi ha per instal·lar-s’hi. Té el segell de qualitat d’A Casa Portuguesa, que per a qui no els conegui us en faig cinc cèntims: són a la plaça del Diamant, i els seus pastissos de Belém no tenen res a envejar als que et menjaries a Lisboa. Calentons i acabats de fer. El flanc de la rebosteria el tenen molt ben cobert. A banda, fan diversos tipus de pa i venen queviures com les fantàstiques conserves o els vins portuguesos. Per als que les coses també ens entren pels ulls, el disseny gràfic d’algun d’aquests productes fa que els vulguis tant sí com no. Doncs amb aquesta carta de presentació, la bona gent d’A Casa Portuguesa ha obert el Saudade, al carrer Vallfogona (també a Gràcia), a l’espai on hi havia hagut la cocteleria Velcro. Diversos plats amb bacallà, com els bunyols, el bacalhau à brás o la cassoleta de bacallà i cigrons. Tenen una xistorra a la brasa que ve amb la flama incorporada, una taula de formatges deliciosa... I si voleu tastar bons vins naturals portuguesos, és el lloc. Els dolços són els mateixos que tenen a la botiga, amb l’avantatge que te’ls pots menjar amb un bon Porto. No és estrany veure que, tot i que acaben d’obrir, ja ho tenen ple com un ou.

Imatge de l'entrada del Saudade

Si ens traslladem cap a Galícia, trobem el Besta, al carrer Aribau. És un dels grans descobriments d’aquest últim any. Es descriuen com a “cuina atlàntica i mediterrània”, ja que tenen un xef d’aquí i un d’allà. El nivell de la cuina és extraordinari, motiu pel qual tenen una relació qualitat preu molt bona (si es té en compte el que val el que ofereixen i l’amor i dedicació que posen en l’elaboració). Els plats sorprenen, són gustosos i estan ben presentats. Són molt instragramejables, que tots fem veure que no ens agrada el postureig però, ehem... La carta varia moltíssim. Vins top i decoració molt bonica. Lloc ideal per a cites en què vols quedar bé, tipus aniversari o celebració.

Imatge d'un plat del Alnorte Bar

Sense marxar de Galícia, us presento un lloc que porta molt més temps entre nosaltres: Alnorte Bar, al carrer Siracusa. Com en el cas anterior, ve d’un comerç fantàstic, l’Ego Galego, a la plaça de la Vila de Gràcia, que és una botiga de queviures gallecs on pots trobar de tot: conserves, formatges, embotit... i diversos tipus d’empanada acabada de fer. Val la pena fer-hi una visita. Tornem a l’Alnorte. És un bar informal, de tapes. Lacón, formatges i fantàstiques cassoletes (receptes gallegues, però també asturianes i basques, tot ben al nord). Us aviso: les cotnes de bacallà són un vici. De postres fan meravelles. Menció especial per a les canyes d’O Carballiño, farcides de crema. Tinc un amic que no se les pot treure del cap.

DECLARACIÓ D’INTENCIONS

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats