Diumenge 24/05/2015

El més intel·ligent de tots els invents

Si les últimes novetats tecnològiques són la vostra debilitat, esteu d’enhorabona

Dani Arbós I Màrius Bellés
2 min

SI LES ÚLTIMES NOVETATS TECNOLÒGIQUES són la vostra debilitat, esteu d’enhorabona. Una campanya de micromecenatge està recaptant fons per desenvolupar el dispositiu definitiu, allò que canviarà les nostres vides com en el seu dia ho van fer l’electricitat, la televisió, el telèfon o internet. L’objecte en qüestió no és altre que un cubell d’escombraries intel·ligent. En l’era dels telèfons intel·ligents, les ulleres intel·ligents, els rellotges intel·ligents, les neveres intel·ligents i les samarretes intel·ligents no podia ser que un objecte tan quotidià i familiar com el cubell d’escombraries quedés fora de la cursa per dotar d’ intel·ligència els trastos més diversos. Proveït d’un lector de codi de barres, el cubell reconeix el que hi anem llençant i, en conseqüència, endevina què necessitem comprar. Que si un quilo de detergent, que si un bric de llet, sis iogurts de pinya baixos en greix o un paquet de cereals contra el restrenyiment. A partir d’aquí, es pot connectar automàticament amb una aplicació del telèfon mòbil que fa la compra per internet.

De moment, l’invent té certes limitacions, ja que només detecta els productes proveïts de codi de barres, amb la qual cosa no us pot advertir que us falten tomàquets, pomes, sardines fresques o un parell de bistecs. Tampoc està previst que recomani hàbits saludables als usuaris que consumeixin massa plats preparats o brioxeria industrial ni que renyi els malgastadors que no escuren del tot el tub de pasta de dents.

Si després de llegir això no enteneu com heu pogut viure fins ara sense aquest giny, no heu de fer més que entrar a la web de micromecenatge www.indiegogo.com i col·laborar perquè els impulsors del projecte assoleixin els 50.000 dòlars que necessiten per dur-lo a la realitat. Si hi doneu 20 dòlars us regalen una samarreta i amb 149 ja podreu disposar del vostre cubell intel·ligent en el color que més us agradi per ensenyar a les vostres amistats. ¿Que us miren estrany? No patiu. Potser no són tan intel·ligents com el vostre flamant nou cubell de la brossa i no us mereixen com a amics. O al revés. Vés a saber.

stats