Disseny
Diumenge 10/05/2020

Com vivien els grans talents de la moda i el disseny?

Aquestes són algunes de les 400 habitacions creades pels interioristes més influents dels últims cent anys que reuneix el llibre ‘Interiors: The greatest rooms of the century’. Un imprescindible per satisfer la tafaneria immobiliària que tots portem a dins

Maria Labró
2 min
El millor interiorisme del segle Com vivien els grans talents de la moda i el disseny?

Com era d’esperar, el protagonista de la que va ser la residència de l’artista Yves Klein és el seu blau homònim. Coco Chanel matava el temps en una sala d’estar elegant plena de llibres i obres d’art, i Karl Lagerfeld s’envoltava dels millors dissenyadors per aconseguir un lavabo digne d’una icona de la moda. La vida i les residències de les persones més influents del segle XX ja no són un enigma. L’editorial Phaidon ens dona l’oportunitat d’espiar 400 estances -menjadors, sales d’estar, habitacions, lavabos, biblioteques, cuines i estudis-, la decoració de les quals és una autèntica obra d’art. Interiors: The greatest rooms of the century recull en 448 pàgines les millors contribucions al disseny d’interiors que s’han fet des de principis del segle XX. Organitzats alfabèticament, la publicació recull les obres de grans referents del disseny d’interiors com Elsie de Wolfe o Colefax & Fowler, fins a estrelles contemporànies com Anouska Hempel o Kelly Hoppen. El llibre, que està disponible amb cinc cobertes de vellut de diferents colors (la nova edició es presenta amb una enquadernació taronja), inclou una introducció de William Norwich, editor de moda i disseny d’interiors de Vogue i The New York Times, a més de tres assajos de Graeme Brooker, cap de disseny d’interiors de la Royal College of Art. Essencial per parlar d’interiorisme amb propietat i coneixement de causa.

Julia Morgan: Una de les sales del Hearst Castle a Califòrnia, propietat del magnat de la premsa William Randolph Hearst. Es va acabar el 1947.
Yves Klein: Finalitzada el 1949, aquesta és la sala d’estar de la residència de París d’Yves Klein.
Michael Graves: La sala d’estar del dissenyador a Princetown. Completada el 1996.
Karl Lagerfeld: Un dels lavabos de la residència de Karl Lagerfeld a Roma.
Joe Colombo: L’habitació i menjador futurista de la residència del dissenyador Joe Colombo a Milà. Va ser acabada l’any 1968.
stats