La teva ‘foodie’ de capçalera
Diumenge 16/06/2022

El pastisset del Doraemon

2 min
El pastisset del Doraemon La teva ‘foodie’ de capçalera

Vam descobrir el pastisset gràcies al gat còsmic. Amb l’afició que se’l cruspien havia de ser bo. La majoria pensàvem que estava farcit de xocolata. Anys més tard descobreixes que la suposada xocolata és anko, pasta de mongeta. Després de l’espant inicial dius “Coi, és ben bo”. I a partir d’aquí la pastisseria japonesa es va fent un raconet al teu cor. Avui, un article per als amants de la pastisseria nipona.

La cafeteria més autèntica per fer un berenar japonès la trobareu al carrer Santjoanistes, al Farró, i es diu Usagui Ca fe. Has de baixar uns esglaons per entrar-hi i de cop et trobes en un oasi de calma. Tot és molt autèntic i bufó. Tenen una fantàstica selecció de tes, cafès i begudes fredes (algunes de molt originals, com la soda de meló amb gelat). El frappé de matcha és per aplaudir amb les orelles. Pel que fa als dolços, tindreu problemes per triar. De fet, si hi aneu segur que hi tornareu per poder tastar més coses. També tenen un fantàstic i econòmic menú de migdia.

Si parlem de pastisseria japonesa hi ha una parada obligada: la Pastisseria Takashi Ochiai. Aquest paradís va obrir el 1983, de la mà del Takashi i la seva dona, la Carme. I té el millor dels dos mons: la fusió entre la pastisseria catalana i la japonesa. Excel·lents mochis, kastera (pa de pessic japonès) i els croissants, que han estat premiats i que els tenen farcits de mil coses. És una pastisseria que innova i sempre hi trobes alguna novetat. Tenen pastissets individuals que sempre fan quedar bé si heu de portar postres a algun àpat. També es fan els seus propis gelats (en parlarem properament, estigueu atents). Hi ha espai de cafeteria, així que ho podeu degustar tot allà mateix. Els trobareu al carrer Urgell, 110.

Per acabar anem a la plaça de la Vila de Gràcia, al Kakigori Barcelona. Hi tenen dues especialitats que us faran salivar: el kakigori i el dorayaki. El kakigori consisteix en gel raspat que s’acaba apilant en forma de gran núvol i que amaren amb un xarop que hi afegeix el gust (en tenen moltíssims: mango, gingebre i llimona, albercoc, mora...). Són molt refrescants i com que són grossos es poden compartir. Pel que fa als dorayakis, he començat l’article parlant d’ells, ja que són els famosos pastissets del Doraemon. Aquí en tenen de diversos farcits, i permeten que els nens i nenes catalans que somiàvem que eren plens de xocolata ens aferrem al somni. Els preparen al moment. També tenen pastís de formatge estil japonès i onigiris (boles d’arròs). No hi ha lloc per seure, és per emportar-s’ho, però si us calen teniu els fantàstics bancs de la plaça, on sempre hi passen coses. 

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats