Seduccions ocasionals
Diumenge 10/12/2021

Nadal és més bonic si és més sostenible

2 min
Un arbret que es plega com un acordió i es guarda fins l’any que ve és un gran invent. Aquests, de Mango, són de paper i sempre es poden reciclar.

La sobrecàrrega decorativa que tant es practica per Nadal no necessàriament ha de passar factura al planeta. Tot i que el més indicat seria reduir el consum, si no es pot fer, almenys fem que tot el que està lligat a aquestes dates sigui més responsable amb el medi ambient. Les petites decisions de cadascú tenen un gran impacte conjunt. Aquí algunes idees útils per començar.

Juganer

Twinkly ven unes llums que amb el mòbil pots decidir els colors i moviments que vols que facin. Com que són leds, tenen un consum energètic molt baix.

Sobri

A la web Sklum venen aquest arbre fet amb fusta de teca que us durarà anys i panys. És natural i sobri i, per tant, no us cansarà mai. El millor de tot: arriba a casa ja muntat!

Llaminer

El que desapareix, no contamina. Ho saben bé a la web Monicasbakery.eu, on venen unes galetes boníssimes per decorar l’arbre de Nadal i, de passada, tenir sempre el postre a mà.

Útil

Si emboliquem els regals amb paper reciclat, reduïm la desforestació. La cara llisa del paper la podem fer servir la resta de l’any en altres regals.

Natural

Quan comprem un avet natural amb arrels, el podem trasplantar quan acabin les festes. Si no tenim l’opció, el podem portar a compostar.

Aromàtic

Si fem les corones amb vegetals del bosc o de la floristeria, en comptes de comprar-les de plàstic, tindrem un element decoratiu que, a més, perfuma la llar.

Pràctic

Tenir unes estovalles que només es fan servir un cop a l’any no té gaire sentit. Aquestes són tan elegants que queden bé per Nadal i a l’estiu.  A més, són de lli orgànic. Les venen a la web Etsy.

Simple

A la secció de llar de l’H&M venen aquests penjolls fets de paper que serveixen per decorar l’arbre de Nadal o qualsevol planta de casa. Quan estiguin lletjos, es poden reciclar.
stats