KNOCKOUT
Diumenge 23/01/2021

La vacu-selfie

Mònica Planas
3 min
La vacu-selfie

L a premsa britànica, sempre atenta als detalls més insòlits, ha posat el focus en un aspecte inesperat i aparentment intranscendent: l’estilisme dels famosos a l’hora d’anar-se a injectar la vacuna. Aneu alerta perquè potser quan us arribi el torn d’arremangar-vos veureu que és més decisiu del que podríeu pensar, especialment si sou una celebritat i teniu pensat immortalitzar el gran dia a les vostres xarxes socials. I més especialment si sou polítics amb càrrecs de responsabilitat i aquell dia sortiu al telenotícies preparats per entomar l’agulla.

Si donem una ullada a les fotografies que han publicat fins ara els famosos que s’han vacunat, podem observar alguns factors a tenir en compte. És tendència el color negre, el look total-black, potser per donar un cert aire de solemnitat a la gesta mèdica o ves a saber si en senyal de dol pels que no han arribat a temps a la troballa científica. Una altra consideració sobre el vestuari és que potser, per una vegada a la vida, els homes ho tenen una mica més difícil que les dones, sobretot aquells que van vestits habitualment amb camisa i americana.

El flamant president Joe Biden va rebre la primera dosi amb un jersei de coll alt negre de màniga llarga que va complicar una mica l’operació. Amb la segona dosi ho va millorar amb un polo de color negre cordat fins al coll. Només es va haver de treure l’americana fosca que duia a sobre i aixecar-se una mica la manigueta curta. La càmera es va col·locar al costat oposat del braç escollit, de tal manera que el pas dels anys en el bíceps quedés una mica dissimulat. La vicepresidenta Kamala Harris va optar també per una brusa negra ben amplosa. No generava cap dificultat a l’hora de tirar amunt la màniga i en cap moment perdia l’elegància i autoritat que s’espera d’un càrrec com el seu.

La congressista Alexandria Ocasio-Cortez va optar per un jersei de coll desbocat de color negre, de tal manera que la seva foto s’ha convertit en una de les vacu-selfies més suggeridores. La diputada demòcrata només va haver de tirar-se avall el coll del jersei fins a deixar a la vista l’espatlla dreta. Per fer-ho més discret, amb la mà va tapar-se la part on es troben el coll i l’espatlla. A la foto va incloure només la meitat de la cara amb mascareta de conjunt amb el jersei. La presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, va escollir un vestit negre sense mànigues, i va posar la feina molt fàcil a qui li havia de clavar l’agulla.

Ara bé, la fotografia que ha portat més rebombori ha sigut la del primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis. El buròcrata, un home atractiu de 52 anys format a Harvard i convertit en l’assot del populisme al seu país, va provocar un cop d’efecte a l’hora de posar-se davant de la càmera per rebre la vacuna. Duia una camisa blau cel més aviat cenyida. Es va estirar a la llitera, se la va descordar de dalt a baix i va descobrir el tors nu, fibrat, sense un gram de greix i amb el pectoral i els abdominals ben peluts. Un adonis que feia honor a les escultures mil·lenàries del país. L’estratègia s’ha titllat de realpolitik i, en un article força còmic, The Times l’ha comparat amb Tom Selleck estirat a la platja fent de Magnum.

Si us arriba el torn de vacunar-vos i fer-vos la foto trieu molt bé l’estilisme perquè tot indica que l’estètica fa pressió fins i tot en temps de pandèmia.

stats