Ara Tu18/08/2013

3 receptes amb gambes

Arròs de gambes

Ingredients per al sofregit

50 dl d'oli d'oliva verge extra

3 tomàquets madurs ratllats

2 cebes tendres picades

1 branqueta de farigola

4 grans d'all

Cargando
No hay anuncios

Ingredients per al brou de peix

75 dl d'oli d'oliva verge extra

1 ceba

1 branca d'api

1 pastanaga

1 porro

Cargando
No hay anuncios

5 grans d'all

1/4 de cullerada de cafè de pebre dolç de la Vera

2 tomàquets madurs ratllats

2 l d'aigua mineral

1/2 kg de peix de roca

Altres ingredients

Cargando
No hay anuncios

1 sípia mitjana

360 g d'arròs bomba

16 gambes vermelles grosses

40 dl de rom anyenc

20 musclos

sal

Cargando
No hay anuncios

Preparació

Sofregiu lentament la ceba picada en oli fins que quedi caramel·litzada. Afegiu-hi l'all, el tomàquet i la farigola i caramel·litzeu-ho tot.

Mentrestant, prepareu el brou de peix. Poseu l'oli, la ceba picada, l'api a rodanxes, la pastanaga picada, el porro picat i els grans d'all en una olla alta. Sofregiu-ho i deixeu que agafi color. Després afegiu-hi el tomàquet i torneu-ho a sofregir. Tot seguit, poseu-hi l'aigua, el pebre vermell i el peix de roca sense vísceres. Deixeu-ho bullir 10 minuts i retireu-ho del foc.

Prepareu la sípia. Netegeu-la sense treure-hi la pell i reserveu la bossa de tinta i la bossa amb la melsa marró que té a l'interior. Trossegeu la sípia i barregeu-la amb només una mica de tinta i la melsa.

En una paella per a 8 persones (ha de ser una mica grossa perquè el gruix de l'arròs sigui fi) poseu-hi una mica d'oli d'oliva verge extra i sofregiu-hi les gambes per les dues cares. A continuació flamegeu-ho amb el rom. Després mulleu-ho amb el brou (en aquest cas, 1,2 litres). Tot seguit afegiu-hi el sofregit i la sèpia, i finalment els musclos i la sal. Quan comenci a bullir poseu-hi l'arròs i durant els dos primers minuts deixeu-ho bullir fort al foc.

El consell és que poseu el forn de casa a 225 graus i els tretze minuts restants ho acabeu al forn.

Cargando
No hay anuncios

La Daurada Beach Club

Trajo de Garbí, s/n.

ladauradabeachclub.net

www.gambadevilanova.cat

Suquet de gambes

Ingredients

Cargando
No hay anuncios

24 gambes, 400 grams de patates pelades i trossejades, 2 cebes mitjanes ratllades, 2 tomàquets grans madurs,

2 nyores trossejades, 2 litres de brou de crustacis, 1 copa de brandi del Penedès, oli, sal i pebre

Preparació

Fregiu les gambes en un perol de ferro i flamegeu-les amb brandi. Retireu-les i daureu la ceba ratllada en el mateix oli. Afegiu-hi el tomàquet i les nyores i fregiu-ho tot junt. Després, fiqueu-hi les patates i ofegueu-les amb el sofregit. Afegiu-hi el brou de crustacis i deixeu-ho coure 15 minuts.

Poseu-hi les gambes quan faltin cinc minuts de cocció. En servir-ho, acompanyeu-lo amb un bol per persona d'arròs bullit.

Restaurant La Cucanya

Cargando
No hay anuncios

www.restaurantlacucanya.com

All cremat de gambes

Ingredients

12 gambes grosses, 15-20 grans d'all pelats, oli d'oliva verge, 4 tomàquets madurs, 2 culleradetes de polpa de nyora, 1 culleradeta de pebre vermell, 6 patates mitjanes, tallades esqueixades, 1 litre i 1/4 de fumet de peix o aigua, 1 copeta de conyac

Preparació

Enrossiu els alls en una cassola amb oli. Retireu-los i piqueu-los en un morter. Sofregiu el tomàquet picat i afegiu-hi els alls picats i deixeu que facin xup-xup. Afegiu-hi una bona copa de vi blanc sec, la polpa de la nyora i el pebre vermell.

Cargando
No hay anuncios

A continuació tireu-hi les patates tallades i feu-hi un parell de voltes. Afegiu-hi el fumet o l'aigua i deixeu-ho coure uns 18-20 minuts.

Mentre es couen les patates poseu una mica d'oli en una paella i marqueu les gambes pels dos costats. Tireu-hi la copeta de conyac i flamegeu-ho. Retireu-ho del foc.

Quan les patates siguin cuites afegiu-hi les gambes i el suc que han deixat quan les heu flamejat. Sacsegeu-ho una mica per barrejar-ho tot.

Val la pena menjar-se aquest plat al cap d'una bona estona, quan tots els gustos s'han barrejat.

Restaurant El Far

Passeig Marítim, 107. Tel. 93 815 42 07

www.restaurantelfar.com