Calamarsets confitats amb ceba i tomàquet
Ingredients
(Per a una ració)
300 g calamarsets de platja
2 cebes de Figueres
100 g tomàquet madur
200 g oli d'oliva
sal
pebre
1 patata
1 fulla de llorer
1 branqueta de farigola
1 branqueta de julivert
Elaboració
Talleu la ceba en juliana i poseu-la a fregir amb el llorer i la farigola amb oli a foc molt lent fins que quedi d'un color marró fosc (unes dues hores aproximadament). Afegiu-hi el tomàquet ratllat i coeu-lo uns 15 minuts més.
Peleu i talleu les patates a rodanxes de 2 cm i semifregiu-les en oli ben fort.
Netegeu els calamars i fregiu-los amb la resta de l'oli a foc ben fort durant 5 minuts.
Un cop fregits, afegiu-hi la ceba confitada amb el tomàquet. Rectifiqueu de sal i pebre. Incorporeu-hi les patates precuites i deixeu que s'acabin de fer, uns 10 minuts més a foc ben baix.
Piqueu el julivert i incorporeu-lo al guisat.
www.freixatradicio.com