Ara Tu26/01/2014

Mandonguilles de bacallà amb crema de carbassa i pa de pessic de pastanaga amb crema de formatge

Ingredients

Per a les mandonguilles:

  • 600 g de bacallà dessalat
  • 150 g de pa ratllat
Cargando
No hay anuncios
  • 2 ous batuts
  • 50 g de farina
  • 1/2 litre d'oli
Cargando
No hay anuncios

Per a la crema de carbassa:

  • 1 kg de carbassa
  • 1 porro
Cargando
No hay anuncios
  • 2 grans d'all
  • 500 ml de brou de verdures
  • Sal i pebre
Cargando
No hay anuncios
  • 80 g de mantega

Preparació

Pelem i tallem la carbassa a trossos petits. Piquem la part blanca del porro, els alls i la ceba. En una cassola amb un raig d'oli i una nou de mantega hi sofregim la ceba, a foc lent i tapat, durant uns cinc minuts. Hi afegim el porro, els alls i la carbassa i ho fem coure uns deu minuts, a foc lent. Ho salpebrem i hi aboquem el brou calent. Ho deixem coure una mitja hora, o fins que la carbassa estigui ben tova. Ho triturem fins que ens quedi una crema fina. Ho corregim de sal i pebre. Barregem tots els ingredients de les mandonguilles amb les mans fins que aconseguim una massa homogènia. Fem boletes i les arrebossem amb farina. Les fregim en abundant oli calent. Escalfem la crema de carbassa i hi posem les mandonguilles.

Cargando
No hay anuncios

Pa de pessic de pastanaga amb crema de formatge

Ingredients

  • 2 ous
Cargando
No hay anuncios
  • 110 g de sucre
  • 150 ml d'oli de gira-sol
  • 3 pastanagues ratllades
Cargando
No hay anuncios
  • 150 g de farina tamisada
  • 10 g de llevat químic
  • Un pessic de sal
Cargando
No hay anuncios

Per al glacejat:

  • 125 g de mantega pomada
  • 250 g de formatge d'untar (del tipus Philadelphia)
  • 70 g de sucre en pols
  • Una culleradeta de vainilla en pols (o aroma de vainilla)

Preparació

Batem els ous i el sucre fins que agafin un to blanquinós. Hi afegim l'oli de gira-sol, a poc a poc, fins que tot quedi ben integrat. Hi incorporem la farina, la sal i el llevat. Barregem el conjunt amb l'ajut d'una espàtula, amb suavitat, a fi que els ous batuts no perdin volum. Finalment, hi posem la pastanaga ratllada. Si en fem una planxa gran, ho courem durant vint minuts, a 180 ºC. Si en fem petites magdalenes, amb vuit minuts en tindrem prou. Un cop cuit, ho deixem refredar. Per fer el glacejat, fem batre tots els ingredients fins que aconseguim una pasta fina. La posem en una mànega pastissera i coronarem el pa de pessic amb la decoració que més ens agradi.