Mandonguilles de bacallà amb crema de carbassa i pa de pessic de pastanaga amb crema de formatge

Test de pizza  amb bolets
2 min

Ingredients

Per a les mandonguilles:

  • 600 g de bacallà dessalat
  • 150 g de pa ratllat
  • 2 ous batuts
  • 50 g de farina
  • 1/2 litre d'oli

Per a la crema de carbassa:

  • 1 kg de carbassa
  • 1 porro
  • 2 grans d'all
  • 500 ml de brou de verdures
  • Sal i pebre
  • 80 g de mantega

Preparació

Pelem i tallem la carbassa a trossos petits. Piquem la part blanca del porro, els alls i la ceba. En una cassola amb un raig d'oli i una nou de mantega hi sofregim la ceba, a foc lent i tapat, durant uns cinc minuts. Hi afegim el porro, els alls i la carbassa i ho fem coure uns deu minuts, a foc lent. Ho salpebrem i hi aboquem el brou calent. Ho deixem coure una mitja hora, o fins que la carbassa estigui ben tova. Ho triturem fins que ens quedi una crema fina. Ho corregim de sal i pebre. Barregem tots els ingredients de les mandonguilles amb les mans fins que aconseguim una massa homogènia. Fem boletes i les arrebossem amb farina. Les fregim en abundant oli calent. Escalfem la crema de carbassa i hi posem les mandonguilles.

Pa de pessic de pastanaga amb crema de formatge

Ingredients

  • 2 ous
  • 110 g de sucre
  • 150 ml d'oli de gira-sol
  • 3 pastanagues ratllades
  • 150 g de farina tamisada
  • 10 g de llevat químic
  • Un pessic de sal

Per al glacejat:

  • 125 g de mantega pomada
  • 250 g de formatge d'untar (del tipus Philadelphia)
  • 70 g de sucre en pols
  • Una culleradeta de vainilla en pols (o aroma de vainilla)

Preparació

Batem els ous i el sucre fins que agafin un to blanquinós. Hi afegim l'oli de gira-sol, a poc a poc, fins que tot quedi ben integrat. Hi incorporem la farina, la sal i el llevat. Barregem el conjunt amb l'ajut d'una espàtula, amb suavitat, a fi que els ous batuts no perdin volum. Finalment, hi posem la pastanaga ratllada. Si en fem una planxa gran, ho courem durant vint minuts, a 180 ºC. Si en fem petites magdalenes, amb vuit minuts en tindrem prou. Un cop cuit, ho deixem refredar. Per fer el glacejat, fem batre tots els ingredients fins que aconseguim una pasta fina. La posem en una mànega pastissera i coronarem el pa de pessic amb la decoració que més ens agradi.

stats