Diumenge  /  Rar 28/02/2016

Dicaprianes

Bar Refaeli, Gisele Bündchen, Rihanna... El currículum amorós de Leonardo DiCaprio està farcit de dones de físic espectacular. Marc Serrano analitza la particular síndrome de Stendhal dicapriana

Marc Serrano I òssul
4 min
Bar Refaeli, Eva Herzigová, Amber Valletta i Erin Heatherton

No podreu pas repassar el quilomètric historial amorós (oficial) del galant italoamericà sense caure de cul. La bellesa interior de les fembres que hi consten és, com la de tothom, relativa, i s’amaga dins les profunditats dels seus cossos sense parió; ara bé: l’exterior –la façana– resulta, sempre, espaterrant: el titànic intèrpret hollywoodià no ha abaixat mai ni un sol mil·límetre el llistó estètic de les seves nombroses concubines. Que no formen un col·lectiu del tot homogeni, tampoc: hi ha alguna dissonància, sí, d’acord, molt bé, però és força escadussera, i el que no admet cap matís és el fet que totes, totes, totes, sense cap excepció, posseeixen una bonicor insultant, ofensiva.

El patró predominant està més que clar: tot i que ell en té 41, se les continua buscant jovenetes (que no superin el quart de segle, sisplau), rosses com ell i altes (de més d’1,70 davant dels 1,83 d’ell). La feina de la dicapriana tipus, òbvia: model, molta model, per no dir supermodel, incloent-hi el bo i millor de la cort angelical de Victoria’s Secret, i, perquè no sigui dit, alguna actriu barra model com ara la recent Kelly Rohrbach i alguna cantant com Rihanna, amb qui avui encara manté, diuen, contactes esporàdics. (Si sou d’eixe món, al gener, via Twitter, us en va arribar la foto del petó parisenc.) Total: que, si la noia no talla la respiració, no passa el tall: ja li trucarem.

La llista que les fonts solvents del ram donen per bona aplega una dotzena de senyores calcades, clavades, clonades. Veus més oficioses, en canvi, n’eleven el recompte fins a una vintena ben bona (vint-i-una relacions o flirtejos), que qui vulgui aprofundir-hi trobarà detallades al peculiar Who’s Dated Who, part de la web col·laborativa sobre celebritats FamousFix, de credibilitat dubtosa. La cosa és més complicada del que podria semblar per la mundanitat de la matèria: amb qui ha sortit i amb qui ha deixat de sortir només ho sap la nineta dels ulls de Scorsese, gelós de la seva intimitat. No hi ha cap registre irrevocable de les seves conquestes, sinó tota una colla de palmaresos apòcrifs.

El digital americà Fusion posa ordre i concert entre tanta dada més o menys contrastada i n’ha muntat una infografia interactiva –i exhaustiva– en forma de telèfon mòbil (el d’ell, se suposa). L’internauta hi pot desplegar la història de cada suposat afer –n’hi consten 56, si bé Refaeli hi surt dos cops per la 'recaiguda'– i la diferència d’edat entre els dos membres de la parella. L’artefacte filtra les al·lotes per mostrar-ne només les rosses (37) o només les models (46). 'Big data' del bo.

La mera enumeració de totes les consorts imputades al protagonista d’‘El renacido' esgotaria, amb escreix, els 6.000 caràcters de l’article. En un esborrany de catàleg canònic, repassem, d’esma, algunes dames la dicaprianitat de les quals genera consens. La diguem-ne carrera amorosa del nano no sempre prim amb nanes quasi sempre primíssimes arrenca, sobre el paper (cuixé), amb Bridget Hall (1994-1995), que, segons el sensacionalista 'The Sun', l’hauria deixat ateses les seves escasses prestacions amatòries. Al primer amor (mediàtic) el segueix el segon, el tercer..., i arriba un moment que et descomptes, però tu vas tirant endavant, sempre endavant.

Gisele Bündchen, Rihanna, Toni Garrn, Blake Lively

Agafeu aire per al reguitzell d’al·lotes amb les quals –entre moltes altres, segur– DiCaprio hauria festejat: Kristen Zang (1996-1997), amb qui l’uneix una relació tempestuosa que coincideix amb 'Romeo + Julieta' i 'Titanic'; Amber Valletta (1998), de qui s’encapritxa quan la veu a la portada de 'Vogue', segons un rumor persistent; la brasilera Gisele Bündchen (2000-2005), la seva primera relació seriosa; la israeliana Bar Refaeli (2005-2009 i 2010-2011), de la qual coneix, fins i tot, ep, els pares –hola, Quim Monzó–; Blake Lively (2011), la Serena de 'Gossip girl', que coneix en un càsting, i amb qui navega i pedaleja; presumptament, l’espectacular romanesa Mădălina Diana Ghenea (2011), que hauria arribat a ballar amb la mare de l’artista en una festa; Erin Heatherton (2011-2012), querubina amb qui comparteix deu mesos; l’alemanya Toni Garrn (2013-2014), amb la qual toca el cel un any i mig, i, ja per acabar i no estar-nos-hi tot lo dia, Kelly Rohrbach (2015-2016), que seria, per ara, el penúltim cromo de l’àlbum abans de la barbadiana que li té el cor robat.

I, ara, atenció: algunes –algunes– de les altres nòvies atribuïdes al Leo: les més famoses. Asseieu-vos. Aquí en va una breu selecció ordenada cronològicament: Juliette Lewis (1993); Kate Moss (1994); Claire Danes (1995), la Carrie de 'Homeland', amb qui compartia cartell i passió, almenys, a 'Romeo + Julieta', 'rara', per cert, fa un any; Naomi Campbell (1995), que, amb l’actual Rihanna, posa una mica de color entre tanta blancor i rossor; Sharon Stone (1995); Liv Tyler (1996); Kate Winslet (1997), la de 'Titanic', sí; Demi Moore (1998 i 2012, abans –1997– segons altres fonts); Eva Herzigová (1998); Emma Bunton (1998), la més jove de les Spice Girls; Paris Hilton (2000); Lindsay Lohan (2009); Cameron Diaz (2009); Miranda Kerr (2012), i tant etcètera com vulgueu.

Comptat i debatut, fóra massa fàcil, tal vegada, pontificar sobre el que denoten els criteris de càsting conjugal del californià d’ulls blaus: èxit mal digerit, solteria militant, buidor existencial, superficialitat sistemàtica... Potser seria una micarrona més arriscat –un pèl, tampoc no gaire– reconèixer què faria cadascú de nosaltres –de vosaltres, lectors– en el lloc del rei de les ex explosives: escollir, conscientment o no, homes o dones intel·ligents, simpàtics, tendres, sí, però, alhora, també, joves i guapos, o triar-ne de vells i lletjos. Això, amics meus, només ho sap el vent, si bé buscar parella en funció, només, de la bellesa no garanteix la felicitat, ans, més aviat, al contrari: la bellesa de debò abunda, precisament, rere la lletjor aparent. Escolteu, altrament, la (preciosa) cupaire Gabriela Serra, autodefinida “vella, lletja i gorda”, o la peça del vocalista Jimmy Soul, certament sexista: “If you wanna be happy for the rest of your life, / never make a pretty woman your wife”. Barra marit, òbviament.

stats