Ni un dia a casa
Diumenge 06/05/2022

Què s’hi cou? L’èxit de dos BTV ‘canalles’

3 min
Ferran Solà i David Rodón a la cuina del restaurant.

David Rodón i Ferran Solà són amics des de fa un munt d’anys, i socis des d’una mica abans de la pandèmia. De ben joves, ells i els seus germans compartien escola i taula. Dinaven cada dia junts a casa dels pares del David. La cuinera era la Pilar Compte, la mare. Quan el David i el Ferran van decidir posar en marxa un projecte en comú, van sumar el seu talent i la seva experiència prèvia per donar forma al que ara és el Què S’hi Cou? Volien crear un espai on oferir una cuina clàssica amb elaboracions més canalles. Per les referències clàssiques no van dubtar ni un moment, i rememorant els seus àpats a casa del David de seguida van pensar en la Pili. Ella, cuinera de vocació, els va transmetre tots els seus coneixements i secrets culinaris. Un cop establertes les bases, ha deixat que el seu fill, el Ferran i tot l’equip liderin un projecte exitós i singular a Badalona.

La proposta gastronòmica del Què S’hi Cou? és excel·lent. Menú migdia (12,95 €), menú xuleton (32,95 €), menú degustació (4 plats per compartir, 3 plats principals per comensal i 2 postres per cap a 35 euros), a banda del servei de carta. Nosaltres ens decantem per triar plats de la carta. Comencem amb una oda al pernil: croquetes de pernil, sobre base de maionesa elaborada amb l’oli del mateix pernil, cobertes amb un encenall de pernil i rematades amb cruixent, sí, també de pernil. Seguim amb un plat de llagostins amb cansalada extremenya que evoca l’espeto malagueny, servits acompanyats d’una pedra calenta que serveix per acabar-ne la cocció i així cadascú pot menjar-se’ls al seu gust. Original, saborós i ideal per a l’Instagram.

Ens diuen que els cargols són boníssims i els tastem. Els netegen de manera natural amb gel, herbes i aigua, després els posen a la nevera durant vint-i-quatre hores mentre el mateix cargol es purga. Els fan bullits amb farigola, llorer, romaní, all, ceba i una mica de bitxo per flamejar-los a la brasa, els rematen amb salsa de tomàquet i allioli. Paga la pena anar-hi per moltes coses, però amb els cargols ja ens han guanyat.

De segon, demanem el tataki de tonyina marinat en soja amb un cremós de porro fet a la brasa i acompanyat amb porro confitat; costelles de xai nacional i un filet amb foie i bolets confitats. Les postres, contundents: pastís de formatge, torradeta de Santa Teresa i mel i mató.

Tenen especial cura amb el vi. Ens recomanen el Terraprima negre del 2017 del celler Can Ràfols dels Caus. Un celler especial amb uns vins macerats dins d’unes botes incrustades a la roca del massís del Garraf. Un gran vi d’un celler innovador i respectuós amb l’entorn natural.

El restaurant és agradable i disposa de diferents espais. Nosaltres hem dinat al pati interior o, com diria un badaloní de veritat, al badiu, un lloc ideal per fer qualsevol àpat tant a la tardor com a la primavera. El servei de sala liderat pel Marc és impecable.

Demanem al David i al Ferran que ens acompanyin per parlar una mica de la cuina, de la vida i de Badalona. “Hem parit un projecte que té la senzillesa d’un menú diari i la complexitat d’un menú degustació amb productes més elaborats. Hem volgut fer el que creiem que li faltava a Badalona”, ens comenta el David amb la passió del que creu en el seu projecte. Per la seva banda, el Ferran afegeix: “Som uns enamorats de l’ofici que oferim una cuina clàssica amb un punt canalla, tal com som nosaltres”.

Badalona és molt especial. Tots dos són BTV (badalonins de tota la vida) i han aconseguit el vistiplau de la seva ciutat. Un repte només a l’abast dels escollits.

Què s'hi cou

C/ Sant Francesc d’Assís, 5 (Badalona)

Carta: Cuina casolana sense invents

Must’: Cargols

Vi: Carta amb propostes interessants

Servei: Atent i professional

Local: Còmode i amb una terrassa agradable

Preu final per persona: 35 € (carta sense vi)

stats