Dietari il·lustrat
Diumenge 10/02/2022

Denzel Washington en blanc i negre, el retorn de 'Mrs. Maisel' i altres recomanacions

El que potser t'has perdut i el que segur que no et pots perdre: les propostes culturals i d’oci de l''Ara Diumenge'

3 min
Denzel Washington i Frances McDormand a 'Macbeth'.

La setmana que acaba, amb Thaïs Gutiérrez

Apunts sobre què hem vist, sentit, degustat i, en definitiva, viscut en els últims 7 dies.

He descobert la bona selecció de documentals pensats per a nens i nenes que ofereix Disney +. Si a casa també esteu cansats que les criatures només vulguin mirar Pokémon i Bakugan i voleu una alternativa que els enganxi, aquí la teniu. Animals salvatges, paisatges espectaculars i alguna lliçó de ciència. Què més voleu?

Fotograma del documental 'Los Secretos de las Ballenas'

M’ha captivat la nova col·lecció de joies de la marca catalana Fauna y Flora. Són peces delicades i senzilles que tenen els cicles de la natura com a inspiració. Al darrere de la marca hi ha la Marta i l’Oscar, dos dissenyadors establerts a la Garrotxa que tenen la filosofia local i sostenible com a bandera.

He gaudit amb l’arròs caldós que preparen al restaurant Casa Sevilla de Sitges. Aquest petit local discret ofereix un menú de cap de setmana amb preus honestos i propostes de qualitat en què l’arròs és un dels plats estrella. Millor que reserveu, perquè s’omple.

No he pogut parar de pensar en…el Macbeth de Joel Coen. Es pot veure als cinemes i a Apple TV. És una pel·lícula intensa, en blanc i negre, i amb Denzel Washington i Frances McDormand en estat de gràcia. M’ha fascinat la seva proposta visual, potent i plena d’ombres, i els decorats minimalistes per on passegen uns Macbeth i lady Macbeth ja veterans i vençuts pel propi destí.

He plorat amb el final d’After life, la sèrie on Ricky Gervais mostra totes les fases del dol per la pèrdua d’algú estimat. El viatge emocional del protagonista tant fa plorar com riure, però és profundament humà, i al final Gervais sempre sap com reconciliar-nos amb la vida.

La setmana que comença, amb Maria Labró Vila

Algunes de les coses que esperem no perdre’ns els pròxims 7 dies.

Riuré amb el retorn de The marvelous Mrs. Maisel. La creació d’Amy Sherman-Palladino i Daniel Palladino és una de les millors comèdies en emissió i ja fa tres temporades que enamora el públic i la crítica. La sèrie, guanyadora de 20 premis Emmy, torna divendres que ve a Amazon Prime amb una quarta entrega que ens traslladarà al món de l’stand-up comedy al Nova York dels anys seixanta.

Tastaré una de les famoses bombes de La Cova Fumada, a la plaça del mercat del barri de la Barceloneta. Sense cartell a l’exterior que l’identifiqui, aquest local de tapes gairebé no ha canviat en els seus més de 75 anys d’història. Un local icònic i imprescindible dels migdies del litoral barceloní. 

Admiraré l’obra de Lee Friedlander a la nova exposició que recorre cronològicament tota la seva obra i que s’inaugura divendres que ve al centre KBr de la Fundació Mapfre. La mostra posa èmfasi en alguns dels projectes més significatius del fotògraf i artista nord-americà com The little screens, The American monumento America by car i, per primera vegada, s’exhibeix un grup de fotografies fetes a Espanya durant els anys seixanta. 

Lee Friedlander New York City, 1963

Devoraré Túnels de Rutu Modan, una de les novetats editorials més esperades d’aquest 2022. Definida per The Guardian com una barreja entre una pel·lícula d’Indiana Jones i un àlbum de Tintín, es tracta de la tercera novel·la gràfica de Rutu Modan, guanyadora del Premi Eisner, i que l’Editorial Finestres ha editat en català. Potent i divertida, Modan ens mostra l’Orient Mitjà com cap occidental ho podria fer.

Coberta de la nova novel·la gràfica de Rutu Modan.

Fliparé veient algunes de les principals companyies de circ d’arreu del món a la 10a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or, que se celebra a Girona del 17 al 22 de febrer. La Gran Carpa del Camp de Mart de la Devesa acollirà gairebé cent artistes arribats d’una dotzena de països per presentar 24 atraccions mai vistes a Europa. Entre les disciplines mai vistes a Girona hi ha la xarxa aèria, les anelles aèries, el funambulisme o el contorsionisme extrem.

La Troupe Txugunov, malabars en grup
stats