Dietari il·lustrat
Diumenge 04/12/2021

Kendall Roy, entre l’odi i la pena, i d'altres recomanacions setmanals

El que potser t'has perdut i el que segur que no et pots perdre: les recomanacions culturals i d’oci de l'ARA Diumenge

3 min
Imatge promocional de la tercera temporada de 'Succession'

La setmana que acaba, amb Thaïs Gutiérrez

Apunts sobre què he vist, sentit, degustat, en definitiva, viscut, els últims 7 dies...

He debatut molt sobre Succession. La sèrie que segueix la poderosa i multimilionària família Roy desperta passions a la redacció de l’ARA. El debat en aquests moments se centra en Kendall Roy, el fill díscol de la família, que genera sentiments intensos i contradictoris que oscil·len entre l’odi i la pena en un mateix capítol. Hi ha unanimitat, però, en les ganes de veure el pròxim episodi.

He recordat Josephine Baker mirant algun vídeo antic i escoltant les seves cançons per celebrar que s’ha convertit aquesta setmana en la primera dona negra que entra al Panteó de París, que és el lloc destinat als grans personatges que han marcat la història de França. Baker, artista espectacular i una gran activista pels drets civils, es converteix així en la sisena dona que hi entra d’un total de 80 personatges.

El Panteó amb imatges de Josephine baker
Two Thirds

He rebuscat entre les peces de roba de la marca Two Thirds al local que tenen a la plaça de la Virreina, a Gràcia, on ho ofereixen tot a preu reduït, ja que les peces tenen petites tares. La visita val la pena: aquesta marca catalana fundada el 2010 té la sostenibilitat com a lema i filosofia de treball. Fan roba de qualitat en tallers d’arreu d’Europa i funcionen amb un sistema de prevenda que els permet fer les peces a demanda, per evitar acumulació d’estocs innecessaris. A la Virreina els trobareu en un córner al fons de la botiga Mina-Mina.

He començat a veure Get back, el documental sobre els Beatles. L’estic dosificant perquè és intens i suposa una immersió total en aquelles sessions de gravació del 1969, però alhora és un document meravellós que ens permet ser testimonis del procés creatiu i, sobretot, de la relació que tenien els quatre Beatles. Les bromes, la complicitat, els moments creatius, les discussions... tot això ho veiem i sentim com si fóssim un més en aquell estudi. Un privilegi.

The Beatles van tocar al terrat d’Apple Corps a Londres el 1970, una actuació que havia de formar part d’un documental sobre Let it be.
He rebut...

el llibre Els grans optimistes (Periscopi), que va ser finalista del premi Pulitzer i ve precedit per la recomanació d’una persona de qui em refio molt. El llibre de Rebecca Makkai té l’epidèmia de la sida de rerefons -cosa que en temps pandèmics com els nostres el posa de molta actualitat- i parla de vides en temps de crisi.

La setmana que comença, amb Jordi Garrigós

Apunts sobre què veuré, sentiré, degustaré, en definitiva, viuré, els pròxims 7 dies.

Celebraré el meu aniversari a L’Osteria del Contadino, el secret més ben guardat del barri del Farró, a Sant Gervasi. Un restaurant italià que mira a Sardenya en un ambient íntim i amb una cuina de cinc estrelles. De carta curta, cal tastar especialment la seva imprescindible caponata d’albergínies i l’estrella de la casa: les tagliatelle amb crema tartufata i parmesà.

'Gran bola de helado' de Conchita Herrero

M'escalfaré amb la nova col·lecció de còmics de l’editorial barcelonina Apa Apa. Anomenada Abrigaditos, reediten dos dels grans èxits de la casa, fins avui esgotats: Cenit, de María Medem, i Gran bola de helado, de Conxita Herrero, dues artistes que capten la bellesa i la quotidianitat amb un esperit desbordant. Des d’aquesta exquisida editorial prometen nous títols aviat.

Hidrogenesse

Cantaré les noves cançons d’Hidrogenesse, que després de dos anys tornen farcits de novetats, començant per un single de doble cara amb Elsa de Alfonso. La cita (dos años después) és una meravella que mira a Phil Spector i el pop amb orquestra, mentre que Tus palabras en mi odio es fixa en el cinema més inquietant. A més, també han fet un remix de Jarvis Cocker. Un luxe.

Visitaré...

l’esperat Festivalet, la fira d’artesania i disseny independent que després de dos anys torna a la càrrega. El cap de setmana del 10 i 11 de desembre, l’antiga fàbrica tèxtil Fabra i Coats de Sant Andreu acollirà alguns dels artistes i projectes autogestionats més brillants de l’escena, com Gala Pont, Clara Niubó i Maria Triquell.

Monty Python al rodatge d'Els cavallers de la taula quadrada'

Llegiré Autobiografía, de Monty Python. El pont serà un moment ideal per acostar-se a l’última novetat de Libros del Kultrum, magnífica editorial de Barcelona que publica absolutes gemmes de la cultura pop. Tot el que cal saber de la històrica companyia britànica és aquí: deFlying Circus a Brian, passant per una poc agradable dissolució. Tot el que t’havies pogut preguntar sobre Monty Python explicat per ells mateixos.

stats