La teva ‘foodie’ de capçalera
Diumenge 20/10/2022

Un àpat amb estrella que podràs pagar

Hisop, un restaurant de nivell que val el que costa

3 min
Cua de vaca estofada amb rabe picant i paratha, del restaurant Hisop.

Què és un restaurant car? Per a mi un restaurant car és aquell en què el que et donen (producte, elaboració, servei) no es correspon amb el que ofereixen. Un àpat de 100 euros pot ser un autèntic robatori o una ganga.

Avui vull parlar d’un restaurant de nivell que val el que costa. Fins i tot diria que hi ha un esforç per mantenir els preus a ratlla. Sovint em demanen: si haguessis d’anar a un lloc bo a Barcelona, quin triaries? Hi ha diverses opcions, però si jo tingués una celebració, per exemple, me n’aniria de cap a l’Hisop. Us explico per què.  

L’Hisop és un restaurant ubicat al passatge Marimon, entre la Travessera de Gràcia i la Diagonal. És un espai agradable en què les taules donen una certa sensació d’intimitat. A la cuina hi trobareu l’Oriol Ivern, un xef discret i pencaire. Tenen carta, però jo recomano fer el menú de tast tancat que proposen. Va canviant amb les estacions, i aquesta és una de les seves gràcies. Si parleu amb algú que hi va anar fa mesos, no haureu menjat res igual. Es podrien quedar amb alguns plats que funcionen, i dissimular-ho posant-hi uns quants bolets quan ve la tardor, però això no és el que fan a l’Hisop. La màquina creativa sempre està en dansa, un valor que no tenen tants restaurants, perquè confeccionar un menú és una tasca molt difícil. A banda, hi ha una clara aposta pel producte de proximitat i per fer-lo valdre. Us explico en què consisteix el tast i el que vaig menjar jo la setmana passada. El menú està conformat per nou passos. Sis plats, formatges i dues postres. Que hi posin els formatges ja mostra que són la gent que volem al nostre equip. Exemples d’alguns dels plats que hi ha al tast ara mateix: ceps amb cansalada i garota, carxofes amb peus de porc i espardenyes, peixet de vaca a la brasa amb camagrocs i anxoves o mores amb enciam i regalèssia. Cap plat ens va sobrar. Vam quedar tips però no embotits.

Musclos en escabetx i xufes.
Arrel d'api amb avellanes i tòfona de tardor.
Peixet de vaca a la brasa.

Si passem al tema de la beguda, conjuntament amb el menú de tast hi ha una proposta de maridatge molt equilibrada. Hi ha maridatges que tomben. Aquest és fi, delicat i acompanya millorant encara més l’experiència.

Parlem de preus (ara és quan tinc tota la vostra atenció, ho sé). El menú val 85 euros, i si el feu amb el maridatge en val 110. Tot plegat, per menjar en un restaurant amb una merescudíssima estrella Michelin. Però si aquestes xifres no estan al vostre abast, ofereixen un meravellós menú de migdia de dilluns a divendres per 38 euros. Ho heu sentit bé: menjar en un restaurant estrellat per aquest preu (ho veieu? Arribar al final de l’article té premi).

A la sala ens va atendre de manera molt propera i professional la Carmeta, de qui vam quedar totalment enamorats. Ens va dir que si s’hi vol anar en cap de setmana es reservi amb uns quants dies d’antelació. Esteu avisats.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats