Seduccions ocasionals
Diumenge 08/04/2022

Trepitja amb responsabilitat!

2 min
La firma barcelonina Mikakus proposa el model Rebound Low Jungle, que mescla l’estètica de les vambes de bàsquet dels anys 70 amb el material Seaqual Yarn, fet de plàstics marins reciclats.

Cada petita acció de consum que fem acaba tenint un impacte global majúscul. Per això és molt important intentar estalviar patiment animal, contaminació ambiental o malbaratament de recursos amb les nostres adquisicions. Podem començar per una cosa que fem servir tant actualment com les vambes. Avui dia, les portem molt i això fa que les haguem de recanviar sovint. Al mercat hi ha opcions respectuoses i responsables que, a més, segueixen les tendències de la moda.

Ecoalf

El model Stanford d’Ecoalf no deixa cap dubte amb el seu dibuix vermell al lateral i “There is no planet B” escrit a la sola. Són unes vambes veganes que, a més, estan fetes al 100% amb niló reciclat i folrades amb polièster també reciclat.

Saye

Aquesta marca catalana és altament respectuosa. Els botins ‘89 Vegan Orange estan fets d’una enorme quantitat de materials i tots són reciclats. També són vegans. A més, en tot el seu embalatge no hi ha plàstic.

Camper

La firma mallorquina no només va a l’avantguarda estètica. Per això, està oferint cada cop més models ecosostenibles. Aquestes Twins estan fetes amb cotó orgànic i porten una sola feta amb un 30% de canya de sucre reciclada.

Cultura portuguesa 

La firma és indubtable amb el seu nom. Fabricades al país amb suro també del país, el model Americano és apte tant per a estiu com per a hivern. La sola també avança en la sostenibilitat, ja que està feta amb un 30% de restes de cafè.

Veja

Aquestes Veja estan fetes de cuir que no ha estat tractat amb crom. Entre d’altres també estan fetes amb residus de l’arròs, canya de sucre o cautxú i polièster reciclats. Estan fabricades al Brasil.

Basq

El model Rocaputa Mustard està fet al 100% amb residus reciclats. Cada parell està fet amb 3 ampolles de plàstic reciclades i evita el consum de 3.400 litres d’aigua.

Flamingos

El model Roland V.5 Snow Ivory està fet majoritàriament de blat de moro i de bambú. La firma, que és vegana des que va néixer el 2015, fabrica a Elx i recull un quilo de plàstic del mar per cada parell venut.
stats