PA CIÈNCIA, LA NOSTRA
Diumenge 08/06/2014

Com us podeu fer milionaris dedicant-vos a la investigació

La recerca no és un camí de roses

Dani Arbós I Màrius Bellés
2 min

La recerca no és un camí de roses. Els que hi treballen saben que requereix esforç, dedicació i un seguit de sacrificis que massa sovint no es veuen recompensats ni econòmicament ni amb prestigi social. No obstant això, hi ha excepcions que poden fer felices aquelles persones que volen contribuir al bé de la humanitat, sense renunciar a guanyar prou diners per conduir un Aston Martin, torrar-se al sol d’una exclusiva platja caribenya o competir en operacions de cirurgia estètica amb Cher o Sylvester Stallone. Almenys això és el que diu la revista de negocis Business Insider, que ha fet un recull d’alguns dels problemes científics i tecnològics que faran multimilionari qui els resolgui. Un és l’electricitat sense fil, és a dir, poder carregar mòbils i tauletes sense haver de buscar desesperadament un endoll.

També nedarà en l’abundància qui redueixi els costos de la dessalinització de l’aigua o millori l’eficiència de les plantes d’energia solar i de l’emmagatzematge de diòxid de carboni. Un àmbit d’estudi prometedor és la medicina. Al món hi viuen més de 500 milions d’obesos i un nombre molt més elevat encara de persones amb sobrepès que, ja sigui per salut o per estètica, estarien disposades a comprar píndoles per aprimar-se de manera segura i eficaç.

Qui no es conformi amb un humil pis i vulgui un palauet o una torre com la de Fèlix Millet, pot emetre factures falses, aconseguir favors polítics i cobrar sucoses comissions per obres innecessàries. Però també desenvolupar contrasenyes indesxifrables (aquí hi té molt a dir la física quàntica) o trobar mecanismes per predir cataclismes naturals, des d’inundacions fins a terratrèmols.

I si sou encara més ambiciosos i us agraden els reptes de debò, podeu provar amb la immortalitat. Qui aconsegueixi allargar els anys i la qualitat de vida també entrarà a la llista Forbes de grans milionaris. Si us veieu amb cor de tirar endavant algun d’aquests projectes, no ho dubteu: si triomfeu, us espera la glòria. Això sí, enrecordeu-vos de nosaltres, que ens quedarien molt bé els llavis d’Esther Cañadas o els glutis de John Travolta.

stats