Diumenge Ara Tu 04/05/2014

Cuina escandinava a Barcelona

2 min
Si voleu descobrir la gastronomia escandinava postvikings podeu acostar-vos a Pappa Sven (Villarroel, 22)

La gastronomia dels països nòrdics d’avui té poc a veure amb la dels seus ancestres vikings, però en conserva alguns trets, com el costum d’assecar i fumar el peix o el consum habitual de pa amb mantega salada. Si voleu descobrir la gastronomia escandinava postvikings i tastar delicioses arengades o l’autèntic salmó fumat, podeu acostar-vos a Pappa Sven (Villarroel, 22), l’únic restaurant escandinau que hi ha a Barcelona.

La jove cuinera sueca Nina Olsson va obrir aquest restaurant fa quatre anys amb la voluntat de donar a conèixer l’autèntica gastronomia del seu país, “que no té res a veure amb la dels establiments per a turistes que es poden trobar a Gran Canària o Mallorca”, assenyala. Als migdies ofereix un menú de cuina tradicional sueca, i a la nit es poden degustar plats de cuina creativa a la carta. A més de les arengades i el salmó fumat, en la seva oferta sempre hi ha halibut, la carn de ren i d’ant, i l’anet (una varietat del fonoll) com a condiment estrella. Les mandonguilles amb puré de patata, salsa de nata i nabius vermells són un dels plats més demanats pels clients del restaurant, que “en un 80% són locals”, explica la Nina.

Tapes, entrepans i postres sueques completen l’oferta de l’establiment, que també compta amb un petit racó on es poden adquirir delicadeses nòrdiques. Moltes de les verdures que s’hi consumeixen provenen de l’hort de la Nina, que també elabora artesanalment els tres tipus de pa que acompanyen els àpats dels seus clients.

Per als més atrevits, a Barcelona també existeix la possibilitat d’aprendre a cuinar plats i rebosteria nòrdics a través de cursos com els que ofereix la pàgina Smör & Brød [mantega i pa]. Al seu darrere hi ha la danesa Britta Guldmann i la sueca Zenia Hellgren, que imparteixen cursos de cuina sueca i danesa en un taller del barri de Sants (Fes-te Farinetes, c/ Galileu 42, baixos).

stats