Bacallà gratinat amb allioli

Les receptes de Josep Maria Freixa Bacallà gratinat  amb allioli
1 min

Ingredients

(Per a una ració)

300 g de bacallà al punt de sal

1 tomàquet madur fort

100 g de fulles d'espinacs fresques

3 prunes

15 pinyons

allioli suau al gust

oli d'oliva per fregir

farina

Elaboració

Escaldeu el tomàquet 30 segons, peleu-lo i traieu-ne les llavors per després tallar-lo en pètals.

Saltegeu-lo en una paella amb una mica d'oli juntament amb les prunes i els pinyons. Saltegeu els espinacs a part amb una mica d'oli i poseu-los a escórrer.

Escalfeu l'oli, a uns 160 graus. Enfarineu el bacallà i fregiu-lo.

En una safata adequada per al forn, col·loqueu-hi els espinacs amb el tomàquet i la fruita seca i a sobre el bacallà i l'allioli.

Gratineu-ho al forn prèviament escalfat.

www.freixatradicio.com

stats