EDITORIAL
Diumenge  /  Rar 13/03/2016

Esdeveniment pur

El director més 'rar' del cinema català, Albert Serra, al 'Rar'

1 min
Cesar Lucadamo

Director creatiu del 'Rar'“Hi ha cargols aquí. Saps per què hi ha cargols?, perquè ha plogut”. Dit així no és gran cosa, i dit pels personatges d’‘Honor de cavalleria' tampoc és gran cosa, no és res, de fet, és una obvietat, una frase simple dita d’una manera senzilla i que sorprenentment esdevé un esdeveniment, és un petit esdeveniment dins d’una pel·lícula farcida de simples esdeveniments, però es tracta d’un esdeveniment pur, que és el que el fa remarcable. Com diu Zizek, una persona verdaderament il·luminada hauria de poder entreveure un esdeveniment pur. I, jo afegiria, crear-lo.

I així d’il·luminat em sento quan sé reconèixer els esdeveniments que em proposa, volent o no, Albert Serra, l’artista d’avantguarda de Banyoles tan respectat internacionalment.

La sensació de puresa en què l’impuls creatiu es concreta curiosament en l’alentiment temporal crea instants d’espai-temps d’una bellesa i sensibilitat tan sols palpables quan aconsegueixes gaudir del quasi no res.

La periodista Inma Merino i el fotògraf César Lucadamo han visitat Albert Serra a Banyoles i n’han tornat amb un reportatge rodó en tots els sentits. Si un personatge és 'Rar' és aquest d’avui, un dandi enjoiat que ens permet parlar de moda, descobrir Banyoles, des de l’estany fins al Museu Darder, o conèixer un d’aquells productors sense por, Lluís Miñarro, home proper a Serra en els seus inicis.

Per acabar cuinarem de primera mà suculents plats, tots elaborats amb tinta de calamar. Sembla que sí, però aquest 'Rar' no és tan rar.

PD: La 'playlist' d’Albert Serra val la pena. Descarregueu el QR. Sorprèn la selecció. No li escau. Deu ser cosa de fills únics.

stats