Dietari il·lustrat
Diumenge 28/01/2022

Una història de desitjos prohibits, la BCNegra i altres recomanacions

El que potser t'has perdut i el que segur que no et pots perdre: les propostes culturals i d’oci de l''Ara Diumenge'

3 min
Benedict Cumberbatch a la pel·lícula 'El poder del perro'

La setmana que acaba, amb Thaïs Gutiérrez

Apunts sobre què hem vist, sentit, degustat i, en definitiva, viscut en els últims 7 dies.

He gaudit molt amb l’última pel·lícula de Jane Campion, El poder del perro. Un western de paisatges fabulosos, llarg i claustròfic, que retrata una masculinitat tan tòxica com feble. Una història de desitjos prohibits i emocions reprimidies amb un Benedict Cumberbatch fabulós. 

M'he entristit amb la cancel·lació de l’espectacle que l’artista australiana Hannah Gadsby havia de fer a Barcelona el 23 de gener. La comediant s’ha trencat la cama i ha hagut de cancel·lar algunes de les funcions previstes en ciutats europees. Mentre esperem la nova data us recomano recuperar el seu monòleg Nanette. El teniu a Netflix i és una meravella. 

He passat diverses vegades per davant de la pastisseria Ideal, al carrer Gran de Gràcia, que va patir un incendi fa uns dies. Sembla que els danys no són greus i la intenció dels propietaris és reobrir aquest local centenari on fan els millors xuixos del barri tan aviat com puguin. Els estem esperant!

He començat a llegir Neorrancios (Península), un assaig coordinat per la periodista Begoña Gómez Urzaiz en què els autors analitzen i disseccionen el que ells defineixen com la deriva reaccionària de l’esquerra espanyola. Hi participen firmes tan interessants com Eudald Espluga, Noelia Ramos, Rubén Serrano o Desiré Bela-Lobedde amb reflexions sobre política, economia, feminisme o drets LGTBI.

Coberta del llibre 'Neorrancios'.

He rigut veient amb els meus fills la nova versió de la mítica sèrie infantil dels 80 Fraggle Rock. Apple TV i The Jim Henson Company, l’empresa del seu desaparegut creador, han tirat endavant aquesta nova versió 35 anys després, que per ara té 13 capítols i sap enganxar les noves audiències.

Fraggle Rock

La setmana que comença, amb Maria Labró Vila

Algunes de les coses que esperem no perdre’ns els pròxims 7 dies.

Estudiaré Estudiaré a consciència el programa de la 17a edició del BCNegra per poder gaudir d’algunes de les taules rodones que organitza el festival. A partir de dijous i fins al 13 de febrer, per l’Aliança del Poblenou i per El Molino hi passaran més d’un centenar d’autors i autores com Don Winslow, Mick Herron, Alicia Giménez Bartlett o Eduardo Mendoza. De moment, ja tinc ben subratllada la trobada de Dominique Manotti i Irvine Welsh.  

Adoptaré una planta a l’OutletPlantas d’AmaPlant (passatge de Jaume Roig, 8). Demà, dilluns, s’acaba aquesta edició dedicada a les plantes d’interior, on també es poden comprar tota mena d’articles de jardineria i productes de manteniment. 

Una planta en una imatge de recurs.

M’enfrontaré a la tramuntana per participar en una nova edició de la Garoinada, la tradicional campanya gastronòmica del Baix Empordà que té com a producte principal les garoines (també conegudes com a eriçons de mar o garotes). Se celebra en ple hivern durant les minves de gener, quan el mar està tranquil i aquest producte està en el seu millor moment. La Garoinada pot tastar-se en una desena de restaurants de Palafrugell, Calella i Llafranc. 

Garoines, garotes o eriçons de mar.

Acabaré Station Eleven, de la HBO Max. Aquesta minisèrie de 10 capítols aborda l’expansió i els efectes al llarg dels anys d’una epidèmia que acaba amb el 99% de la població mundial, però ho fa a través d’una narració fragmentada en diferents temps i punts de vista. Encara que per l’argument no sembli la sèrie més adequada per al moment que ens ha tocat viure, val la pena donar-li una oportunitat per tenir una visió optimista del futur més horrible que ens puguem imaginar.

Prepararé alguna de les exquisides hamburgueses que tinc a la nevera de David Carnissers. Aquesta carnisseria del Mercat de Santa Caterina ofereix més de 40 tipus d’hamburgueses d’autor, com la Cafè de París –amb mostassa i una barreja d’espècies–, la de ceba confitada i ceps, la de rocafort, la d’escalivada o la de sobrassada i formatge de Maó. El millor és anar-hi un dimarts o un dijous a la tarda, que ofereixen un 10% de descompte al total de la compra. 

stats