Ni un dia a casa
Diumenge 21/10/2022

Cal Jet: un bistrot de muntanya

Un bistrot on destaquen la brasa i el bon gust

2 min
D’esquerra a dreta, el David, la Sandra i l’Antony a l’escala del restaurant.

S om a Ger, un municipi d’origen medieval de la Cerdanya. Més enllà del patrimoni cultural i natural, per als que ens agrada menjar bé, Ger és on hem d’anar per visitar Cal Jet. La Sandra Vidal és una cerdana natural de Llívia i el David Ruiz és càntabre. Són parella, socis i companys de feina. El David lidera la cuina i la Sandra domina la sala a la perfecció, tots dos amb el suport de l’Antony Vetey i el Luis Fernando Ferrufino. L’any 2015 van començar un projecte familiar que a poc a poc ha anat arrelant al territori.

Som a l’estiu. El públic és prou divers: famílies, senderistes, ciclistes i alguns turistes gastronòmics. Hi ha més d’un comensal que és client habitual i coneix perfectament les virtuts del restaurant. La carta d’estiu ve marcada per les influències viatgeres del David i la Sandra, la d’hivern és clarament una exposició de la millor cuina de muntanya.

Comencem l’àpat amb una sardina fumada amb tàrtar de tomàquet una mica flamejada. Seguim amb una ensaladilla tradicional de causa limeña i llamàntol (una picada d’ullet al darrer viatge al Perú i Mèxic) i una escuma de patata amb ou ferrat, suc d’ànec i tòfona d’estiu.

A la Sandra l’apassiona el món del vi i, després de fer un curs de sommelier, ha incrementat qualitativament la carta de vins. Ens proposa per acompanyar un Julieta del 2021 del celler Josep Foraster. Al David, en canvi, li agrada molt la cuina marinera i el seu homenatge a la Costa Brava es materialitza amb un gustós i intens arròs amb gamba vermella que devorem. Deixem per al final uns sorprenents cargols a la brasa a l’estil de Can Barris, però amb el toc de Cal Jet. “Bullim els cargols, els fregim, els flamegem una mica, hi afegim la bolonyesa i unes migas amb sobrassada”, així ens descriu el David un plat molt boig amb influències catalanes, extremenyes i franceses.

Si som a Ger no podem acabar l’àpat sense gaudir de la bona feina de la formatgeria artesana Molí de Ger. Fem un magnífic tast d’algunes de les millors propostes de Pere Pujol: Puigpedrós, Roques Blanques, Altejó i el Blau de Ger. Formatges amb molta personalitat i molt diferents entre ells.

Seiem amb la Sandra i el David per conèixer una mica més aquest projecte familiar de cuina tradicional, de muntanya i posada al dia. “Som on volem. Ara podem pensar més els plats i atendre millor els clients”, ens expliquen satisfets de l’evolució del restaurant i del reconeixement dels comensals.

Cal Jet és un bistrot on destaquen la brasa i el bon gust. L’aposta és pel producte de qualitat, una cuina elaborada i l’acurada presentació de tots els plats. Creiem fermament que ja se’ls pot considerar un referent d’una de les comarques amb millor oferta gastronòmica del país.

Cal Jet

Carrer Major, 12 (Ger)

Carta: Producte de temporada de qualitat

'Must': Cargols amb migas de sobrassada Carta molt ben elaborada

Servei: Professional i personal

Local: Acollidor i espaiós

Preu per persona: 50 €


stats