Sostenibilitat
Diumenge 12/11/2022

Bo per al cos (i per al planeta!)

Tots tenim clar que practicar esport és molt important i cada cop som més els que ho fem, per això és essencial fer-ho amb peces de vestir que siguin sostenibles mediambientalment

3 min
Una jaqueta de la firma The North Face.

BarcelonaQue la pràctica d’esport ens ajuda a tenir una vida més llarga i de més qualitat és un fet del qual pocs dubten avui en dia. Per això, cada cop són més les persones que en practiquen i que ho fan amb roba específica. És per aquest motiu que no deixen d’augmentar les col·leccions i les marques esportives responsables amb el medi ambient.

Jersei amb cremallera de Patagonia.

Doble guany

A Patagonia fabriquen responsablement amb el 68% de teixits reciclats i, a més, tots els seus beneficis van destinats a una ONG ecologista. “El nostre únic accionista és la Terra”, va dir el fundador.

La firma sostenible especialitzada en ioga N.O.Y.

Relax total

El ioga relaxa el cos i la ment. Si el practiquem amb roba de baix impacte ambiental també ens deixarà tranquil·la la consciència. La firma N.O.Y. (Not only yoga) fabrica les seves peces amb fibres reciclades i biodegradables que desapareixen del planeta en només 5 anys.

The North Face.

Circular

La firma suïssa The North Face ha llançat la seva primera col·lecció circular en què les peces han estat dissenyades perquè al final de la seva vida útil siguin fàcils de reciclar. La durabilitat de les peces de qualitat també és un agent de respecte al planeta.

Una de les jaquetes de la firma basca Ternua.

Exterior

La firma basca Ternua té una llarga trajectòria en protecció del medi ambient. Aquesta jaqueta té un folre 100% de polièster reciclat. A més, eviten els PFC i fan tractaments a les peces amb sal de plata reciclada o pòsits de cafè.

Un conjunt de la firma UYN.

Especialitzada

La firma UYN és altament respectuosa amb el planeta. Per exemple, treballen amb cotó orgànic i amb una fibra anomenada Natex, sorgida del ricí. A pesar d’aquestes limitacions, ofereixen roba altament tècnica per a diferents esports.

Un conjunt de la firma Sloggi.

Comoditat

La veterana firma de roba interior Sloggi no deixa de banda la comoditat mentre fa passos cap a la sostenibilitat. La seva línia Zero Feel Flow està fabricada amb materials reciclats com la poliamida.

Una samarreta de Benetton disponible en diversos colors.

Bàsica

Per fer esport no sempre necessitem una peça tècnica. Podem optar aleshores per aquesta samarreta de Benetton, de viscosa sostenible fabricada amb fusta procedent de selves certificades.

Un dels models de la firma Under Armour.

Tendències

Peces de vida curta com unes vambes de trail running poden estar vinculades també a una estètica més enllà del seu ús. Aquest model del gegant Under Armour incorpora una sola i una plantilla fetes amb material reciclat.

Un dels acolorits models de la firma Mikakus.

Alegres

A la firma catalana Mikakus tenen en compte el paràmetre de la sostenibilitat en molts dels seus dissenys i hi inclouen parts reciclades. A més, utilitzen un packaging 100% reciclat i fabriquen a Europa en factories ètiques.

stats