…l’article “Slut shaming: así se penaliza la conducta sexual de las víctimas de violencia ”, que ha escrit la periodista Noemí López Trujillo a Newtral. Analitza el fenomen conegut com a slut shaming, que bàsicament consisteix en fiscalitzar i penalitzar la sexualitat lliure de les dones i membres del col·lectiu LGTBI. Una lectura imprescindible.
Un meteorit a la closca, una odissea per Àfrica i la nova festa de Barcelona
El que potser t'has perdut i el que segur que no et pots perdre: les propostes culturals i d’oci de l''Ara Diumenge'
La setmana que acaba, amb Thaïs Gutiérrez
Apunts sobre què hem vist, sentit, degustat i, en definitiva, viscut en els últims 7 dies.
He dinat al Santo Porcello, al barri de Sant Antoni. Vaig optar per l’entrepà Jep Gambardella, fet amb porchetta i verdures, però la resta de les propostes de la carta em van semblar igual de suggerents. A les postres ens vam deixar aconsellar i vam tastar tiramisú, focaccia amb crema de festucs i un salami de xocolata. Tot per llepar-se’n els dits.
M'ha captivat la nova proposta de Vans per a aquest estiu. Vambes amb colors pastel, estampats geomètrics i florals. En aquest moment en què les vambes conquereixen tot tipus d’espais, des del laboral fins a l’esportiu, s’agraeixen les propostes més originals.
He començat a llegir Germanet (Blackie Books), un dels llibres que més ganes tenia de llegir. És la història d’Ibrahima Balde, que es va veure obligat a marxar de Gàmbia per anar a buscar el seu germà. Un relat ple de pèrdues, dolor, descobriments i amor. Ho diuen molts: “Aquest llibre et canviarà”.
He recuperat el llibre Yo tampoco gané Eurovisión, de Javier Adrados i Patricia Godes. En aquesta setmana prèvia a la cita més kitsch del panorama musical sempre és bo recordar tots els que van passar pel festival i no van guanyar, ja que hi trobem personatges de la talla d’Olivia Newton John i Bonnie Tyler.
La setmana que comença, amb Jordi Garrigós
Algunes de les coses que esperem no perdre’ns els pròxims 7 dies.
Llegiré el nou recull de reportatges de Lucy Sante. Retrato underground, publicat en castellà per Libros del KO, és una excel·lent mostra de tot el que fa de Sante una de les observadores més lúcides d’avui: cròniques, crítiques de música i cinema, perfils de figures com George Simenon i Vivian Mayer… La majoria d’aquests textos s’han publicat alNew York Times o Harper’s Magazine i formen un mapa exhaustiu de la cultura novaiorquesa dels últims trenta anys.
Esperaré pacientment que aparegui el primer elapé de Carlota Flâneur, Uncertainty. No podrem escoltar aquest esperadíssim debut fins al setembre, però aquesta setmana n’ha aparegut el primer avançament, Lungs, una peça de pop tendre i somiador.
Agendaré tots els documentals que veuré aquests dies al DocsBarcelona, que la setmana que ve celebra la seva 25a edició. Fins el 29 de maig el festival oferirà un ampli ventall de documentals en diferents espais de Barcelona, com el CCCB, la Filmoteca de Catalunya i els Cinemes Aribau, però també a través de la plataforma de streaming Filmin. La programació d’aquest any se centra en ser un altaveu contra la injustícia.
Cridaré per tota la ciutat que tothom compri la nova referència de Garbuix Books. L’exquisida editorial de còmic barcelonina presenta una nova joia a la seva petita però lluïda col·lecció, El meteorito de Hodges, de Fabien Roché. Aquesta novel·la gràfica traça la història d’Ann Elizabeth Hodges, una dona d’Alabama a qui l’impacte d’un meteorit li canviarà la vida per sempre. Una història real que aquí és transforma en un àlbum de luxe i una investigació fascinant.
Ballaré en una de les festes més esperades de la primavera. El dissabte 21 de maig un dels DJ més carismàtics d’aquesta ciutat, Telexketch, estrena nou club. La trobada porta per nom More over i serà a la clàssica La Terrazza del Poble Espanyol. Esperit 100% hedonista en una nit colorista i trangressora a còpia de balearic, àcid, tecno de Chicago i dues assegurances a la cabina, el mateix Telexketch i Pau Roca, un dels que mai fallen.