Dietari il·lustrat

Cinema a la fresca i concerts en directe per a tots els gustos

El que potser t'has perdut i el que segur que no et pots perdre: les propostes culturals i d’oci de l''Ara Diumenge'

4 min
Tornen les projeccions de cinema a l'aire lliure a la plaça de la ciència de CosmoCaixa

La setmana que acaba, amb Thaïs Gutiérrez

Apunts sobre què hem vist, sentit, degustat i, en definitiva, viscut en els últims 7 dies.

He comprat entrades per al cinema a la fresca que organitzen al CosmoCaixa aquest estiu. Hi fan pel·lícules per a tots els públics, com Regreso al futuro, Gravity i Lo imposible, entre d’altres, que van acompanyades de concerts en directe abans de la pel·lícula amb propostes que van des del jazz fins a duos de tango.

Sandra Bullock a 'Gravity'
Ewan McGregor a 'Lo imposible'

No he pogut parar de pensar en l’article que Jia Tollentino ha escrit al New Yorker arran de l’anul·lació del dret a l’avortament als EUA. L’escriptora i periodista analitza les conseqüències d’aquesta decisió, que provocarà un augment dels avortaments de risc, així com una criminalització dels embarassos. Un panorama que segons Tollentino és molt pitjor que el que tenien al país fa 50 anys, quan es va aprovar aquest dret. 

He rebut He rebut el catàleg amb les novetats de tardor de l’editorial Cinco Tintas, i com a fan destacada de les sopes he celebrat veure que al setembre publicaran Bowls & broths. Caldos y sopas asiáticos. Es tracta d’un recull de receptes de cullera que es poden preparar a casa que engloba tots els gustos de les sopes asiàtiques. Un must per a la tardor.

Sopa de miso

He sopat al restaurant Mr. Porter, un steak house als baixos de l’Hotel Sir Victor de Barcelona, on la carn és el producte estrella i de molta qualitat. Tot i això, cal dir que la resta de propostes de la carta són igual d’interessants, ja siguin de peix o opcions vegetarianes. 

He descobert la marca Après Ski, que té col·leccions fantàstiques de complements per donar un toc únic a qualsevol look. Tenen botiga al Born però podeu comprar-ho tot online. Des del 2018 també tenen col·leccions de roba que creen a partir de teixits antics o reutilitzant llençols i estovalles amb història.

La setmana que comença, amb Maria Labró Vila

Algunes de les coses que esperem no perdre’ns els pròxims 7 dies.

Saltaré d’emoció al tornar a veure junts dalt de l’escenari Óscar D’Aniello i Helena Miquel al Festival Cruïlla, que se celebrarà del 7 al 9 de juliol al Parc del Fòrum. A banda de Delafé y las Flores Azules, aquesta edició (ja sense restriccions ni mascareta) aposta per altres talents de casa nostra com Ginestà, Stay Homas, The Tyets o Rigoberta Bandini i artistes internacionals com Rubén Blades, Juan Luis Guerra o Duran Duran, entre d’altres. 

Oscar D'Aniello i Helena Miquel són Delafé y Las Flores Azules

Devoraré la nova novel·la de Francesc Bellart, Crònica fabulosa de la Mamà Asya i la seva descendència, que combina intriga i humor a parts iguals. Editada per La Campana, l’obra ens endinsa en un univers màgic al llarg de cinc generacions del Poblenou. Porto llegits cinc capítols i no trobo el moment d’arribar a casa i descobrir amb què s’enfrontarà el meu barri, que a l’inici de la novel·la encara no formava part de la ciutat i era un indret remot i pantanós.

'Crònica fabulosa de la Mamà Asya i la seva descendència', de Francesc Bellart

Em regalaré alguna de les ensaïmades de Can Pons des Mercadal, a Menorca. Ofereixen desenes d’opcions i totes són boníssimes. I no cal agafar un vol per provar-ne, ja que tenen diversos punts de venda a Catalunya que es poden consultar a la seva web. 

M’endinsaré en la nova obra del dramaturg Llàtzer Garcia Al final, les visions. Joan Carreras, Laia Manzanares, Joan Marmaneu i Xavi Sáez protagonitzen aquesta obra, que es podrà veure fins al 31 de juliol a la Sala Beckett i que està basada en fets reals. El text parla de la Sara i l’Adri, una parella jove que s’instal·la en una masia, no gaire lluny de Girona. Aviat estableixen una relació amb l’estrany veí, l’Álex, que els observa de nit des del jardí. 

Un moment de l'espectacle 'Al final, les visions'

Gaudiré de la nova faceta electrònica del camaleònic John Grant dimecres que ve al Casino L’Aliança de Barcelona en el marc del cicle Piñata. Solvent en tots els registres que aborda, ja sigui com a crooner de l’abisme o com a instigador de ball, una última faceta reafirmada pel seu últim disc, Boy from Michigan, en el qual ressegueix la seva infància a l’interior dels Estats Units, el sexisme i els discursos d’odi de la societat nord-americana. 

stats