09/10/2021

‘Dog-à-porter’

3 min
‘Chien-à-porter’

A principis d’aquest any, devia ser al mes de gener o febrer, mentre m’esperava dins el cotxe en un semàfor de la Via Augusta, una parella curiosa va travessar pel pas de vianants que tenia just davant. Era una noia jove que caminava amb el seu gosset a pas àgil i alegre. La particularitat és que mestressa i animaló anaven vestits de conjunt. Ella duia un anorac platejat molt vistós i aquell caniche duia una mena d’abriguet fet amb el mateix teixit lluent que el de la noia. No vaig ser l’única a qui em va cridar l’atenció. Una motorista que s’esperava al meu costat ho va comentar amb la persona que duia de paquet, somrient pel candor i el sobtat glamur d’aquella escena. Pocs mesos després, al barri de Sant Antoni de Barcelona vaig ensopegar amb un cas similar. Ja feia una mica més de calor, devia ser al mes de maig o juny, i un noi amb una samarreta de cotó groga, amb petites pinyes tropicals estampades, passejava un gos menut que duia una camisola que feia la funció d’arnès de la corretja. La roba tenia el mateix estampat que la samarreta del noi. La gent somreia quan es creuava amb aquella parella d’estètica caribenya tan ben conjuntada.

No són casos aïllats sinó segurament els primers indicis d’una tendència a l’alça. Ralph Lauren està adaptant alguns dels seus dissenys a les característiques canines. Els seus famosos jerseis de llana blau marí o grisa tenen una versió per a gossos petits, alguns amb el logotip a l’esquena i d’altres amb la bandera nord-americana. Els tradicionals polos de màniga curta amb l’home i el cavall brodats al pit també s’han adaptat a aquestes bestioles i, per tant, amo i animal poden lluir la mateixa samarreta. Moschino ha fet la mateixa estratègia i ha creat uns jerseis per a yorkshires i similars amb els característics estampats de cadenes d’or o amb el logotip de la marca. Per fer-ho més accessible ha col·laborat amb les botigues H&M per tal que vestir el gos no costi tants diners com vestir els seus amos. A Milà, la dissenyadora Giovanna Temellini ha dissenyat diverses col·leccions de vestuari per a gossos i ha incorporat roba per a humans ideal per les estones de passeig. Són creacions molt estiloses. A la seva web ven com un sol conjunt l’abriguet de ratlles bordeus i groc mostassa per al gos i el jersei de llana per a l’amo, del mateix to bordeus, amb una bufanda de caixmir de color groc mostassa. També una magnífica dessuadora blau marí amb botons inclosos per a gossos molt grossos es ven a joc amb un xandall del mateix to per al seu amo. Per als dies de pluja, ha creat unes boniques gavardines impermeables que tenen la versió canina per a gossos peluts que no tenen ganes de mullar-se. Per a la temporada d’estiu ha dissenyat uns bufs de ratlles vermelles i blanques per a gossos a joc amb la bossa de la mestressa i uns pantalons amples amb el mateix estampat.

A Londres, la sastreria Hobbs també està fent abrics, gavardines, pantalons i vestits amb estampats de quadres escocesos, amb un tall més clàssic, gairebé aristocràtic.

Després de veure moltes fotografies d’aquestes parelles tan ben conjuntades, però, no queda clar si la tendència és explotar la moda canina o més aviat transformar els animals en un accessori més del vestuari dels humans.

stats