Ni un dia a casa
Diumenge 11/09/2021

Gust de mar

2 min
El xef Romain Fornell a la sala del restaurant.

L’any 1992, amb motiu dels Jocs Olímpics, Barcelona es va obrir al mar. Ara, gairebé trenta anys després, les platges de la Barceloneta són una icona de la ciutat tan apreciada com les obres de Gaudí. Nosaltres volem menjar davant del mar i ho volem fer de la mà de Romain Fornell, un xef francès convertit en un incondicional dinamitzador de la ciutat. L’oferta de la costa barcelonina ha crescut en concordança amb la proliferació de turistes. Nosaltres busquem l’aixopluc que ens dona la trajectòria professional del Romain i el fet de conèixer altres propostes seves, com el restaurant Caelis, amb una estrella Michelin. Després de triomfar-hi va decidir incorporar al seu grup dos restaurants icònics de la ciutat com el Café Turó i Casa Tejada, i va aconseguir revifar-los i tornar-los a posar en l’imaginari dels barcelonins de la part alta. Un temps després ha considerat que era el moment de buscar per al seu projecte global una sortida al mar. I aquesta és la principal raó de l’obertura del Tejada Mar, a sota l’Hotel W.

Hi anem per menjar arròs, però també volem fer un tastet d’algunes de les seves especialitats: la famosa ensaladilla de king crab, les vieires, uns espectaculars escamarlans i les sardines a la brasa. “La creativitat moltes vegades passa per la senzillesa, la simplificació i respectar el producte. No fa falta fer salts mortals perquè el plat sigui meravellós”, reflexiona Romain Fornell. És també la seva manera d’entendre els arrossos. Buscar els millors ingredients i posar-hi el punt diferenciador que dona el seu talent. Triem un arròs de gambes. Hi destaca el punt de cocció, un gust deliciós i les gambes poc fetes, tal com ens agraden. I tot això davant del mar amb una vista privilegiada de Barcelona.

L’àpat l’hem gaudit acompanyats d’una ampolla del LaFou el Sender del 2018, una garnatxa amb syrah i morenillo de la Terra Alta. Les postres, divertides i bones: pastís de formatge Salvador Dalí i un flam per fer-hi reverències. Per no perdre els bons costums i amb l’excusa totalment justificada d’esperar el Romain demanem un gintònic. El Romain no triga a arribar i el primer que fa és destacar el seu equip i, especialment, el Luca Pina, responsable de la cuina del Tejada Mar.

El restaurant rendibilitza al màxim una cuina marinera de qualitat, amb amanides, peixos al forn, carpaccios, marisc, arrossos... i bons vins. Les hores entre àpats són ideals per fer còctels i copes a peu de platja. La brisa marina t’acompanya tot l’any.

Romain Fornell, nascut a Tolosa l’any 1976, és un enamorat de Barcelona. L’any 2002 va venir per segona vegada i aquest cop per quedar-se. Recuperar restaurants per a la ciutat, crear llocs de treball i oferir el seu talent és una de les maneres que aquest xef francès ha trobat per agrair-li a la ciutat que l’acollís amb els braços oberts. És un cuiner reconegut i admirat que considera Barcelona la seva ciutat. Ell va triar venir-hi, ha triat créixer-hi personalment i professionalment i, de moment, el seu pensament és seguir aquí molts anys més. Li brillen els ulls quan parla de Barcelona i per a nosaltres és un honor poder gaudir des de fa temps del seu talent i de la seva capacitat per fer créixer l’oferta gastronòmica de la nostra ciutat.

Tejada Mar

Passeig del Mare Nostrum, 19-21 (Barcelona)

Carta: Marinera i senzilla

Must’: Arròs de gambes

Vi: Bona carta amb destacades referències

Servei: Jove i atent

Local: Terrassa davant del mar

Preu final per persona: 40 €


stats